Į pasaulio čempionatą - šešios klaipėdietės

Į pasaulio čempionatą - šešios klaipėdietės

Vakar į pasaulio moterų ledo ritulio čempionatą, kuris gruodžio 4-10 dienomis vyks Sofijoje (Bulgarija), išskrido Lietuvos moterų ledo ritulio ekipa. Į jos sudėtį įeina net šešios klaipėdietės.

Tai - Karina Lukina, Julija Melnikova (abi nuolat nuo 7 val. ryto Klaipėdoje treniruojasi su šio miesto HC "Kirų" vyrų ekipa), Polina Tolmačiova, Klara Miuller, Marija Kukanova (visos trys yra HC "Klaipėda" klubo auklėtinės ir treniruojasi su vaikinais) ir Anastasija Šeršniova (mokosi ir treniruojasi Maskvoje, ji taip pat yra HC "Klaipėda" klubo auklėtinė).

Lietuvos rinktinė Bulgarijoje šiandien prasidėsiančiaame pasaulio čempionate rungtyniaus su Honkongo, Bulgarijos, Belgijos, Rumunijos ir Pietų Afrikos Respublikos rinktinėmis.

Lietuvos moterų rinktinei tai bus debiutas pasaulio čempionate ir pirmieji oficialūs mačai.

Prieš išvykstant į pasaulio čempionatą Lietuvos moterų rinktinė stovyklavo Klaipėdoje ir čia sužaidė du kontrolinius mačus su vyrų mėgėjų komandomis.

Ant Klaipėdos "Akropolio" ledo dailiosios lyties atstovių ir jungtinės Gargždų-Klaipėdos vyrų mėgėjų komandos mačas baigėsi vyrų pergale vos 1 įvarčio skirtumu - 7:6.

Lietuvos rinktinės atstovės iššūkį metė ir po baudinių serijos 8:7 nugalėjo "HC Kirų" vyrų komandą.

Po šių draugiškų rungtynių Klaipėdoje Lietuvos rinktinės treneris Berndas Haakė su savo asistentais apsisprendė dėl galutinės sudėties pasaulio čempionate Bulgarijoje. Į planetos pirmenybes išvyko 6 gynėjos, 12 puolėjų ir 2 vartininkės, kurių dauguma yra "HC Amber" komandos narės, rungtyniaujančios Baltijos moterų ledo ritulio lygoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder