Įkurta šeimų krepšinio lyga

Įkurta šeimų krepšinio lyga

Entuziastams pavyko pasiekti, kad žodžiai apie Lietuvos šeimų krepšinio lygą taptų kūnu. Ši sporto organizacija jau įregistruota oficialiai.

Analogų pasaulyje neturinti lyga įkurta po dvejų metų intensyvaus darbo. Ši idėja kilo klaipėdiečiui Kazimierui Budriui, kuris jau daug metų organizuoja šeimų turnyrus savo taurei laimėti.

Lygos prezidentu išrinktas klaipėdietis Rimantas Cibauskas, kuris, beje, tokias pareigas užima ir studentų lygoje, direktorius yra pats K. Budrys, į prezidiumą be jų taip pat išrinkti uostamiesčio krepšinio pasaulyje puikiai žinomas Algirdas Vaicekauskas, legendinis Lietuvos krepšininkas Modestas Paulauskas ir K. Budrio taurės turnyre nuolat dalyvaujančių šeimų atstovai - Rimantas Zaikauskas (Vilnius), Donatas Šliogeris (Kaunas) ir Arvydas Stonys (Švėkšna).

"Pagrindiniai lygos tikslai - per dvejus metus suburti kuo daugiau šeimų, kurios nuolat dalyvautų įvairiuose turnyruose, turėti krepšinį kartu žaidžiančių šeimynų registrą. Tuo rūpinsis ir man padės prezidiumo nariai", - sakė K. Budrys.

Anot jo, jau galvojama ir apie pirmąjį Europos šeimų krepšinio čempionatą, kurį 2012 metais planuojama surengti Klaipėdoje.

Be to, prezidiumo nariai K. Budriui padės organizuoti ir jo taurės turnyrą, kuris, beje, kitais metais vyks jau 35 kartą. Ta proga bus išleista knyga, kuri bus tarsi prieš dešimtmetį dienos šviesą išvydusios (turnyro 25-mečiui skirtos) knygos tęsinys.

Dalyvių laukia naujovė - šeimai, kurioje vėliausiai prieš turnyrą gimė vaikas, bus įteiktas specialus prizas su išgraviruotu Šeimų krepšinio lygos devizu - "Krepšinis, šeima, Lietuva".

"Gal tai sustiprins šeimas. Tikiuosi, jog sekdami tėvų pavyzdžiu nuo pat mažens pradės žaisti vaikai, kurie bus sveiki, mylės šeimą ir Lietuvą, nepabėgs į užsienį", - ne vienus metus puoselėjama vizija dalijosi K. Budrys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder