Jaunieji sportininkai išlydėti į Europos olimpinį festivalį

Jaunieji sportininkai išlydėti į Europos olimpinį festivalį

Penktadienį į Trabzone (Turkija) vyksiantį XI Europos jaunimo (iki 17 metų) vasaros olimpinį festivalį išlydėta Lietuvos rinktinė. Joje - 51 sportininkas, o iš viso mūsų šalies delegaciją kartu su treneriais, medikais, teisėjais ir misijos vadovais sudaro 75 asmenys.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje surengtose sportininkų palydose LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas įteikė Lietuvos vėliavą mūsų šalies delegacijos vėliavnešiui - 17-mečiam ieties metikui iš Kauno Povilui Dabašinskui, kuris neseniai Prancūzijoje vykusiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) lengvosios atletikos čempionate užėmė penktąją vietą.

"Tikiuosi, kad grįšite su medaliais. Bet svarbiausia, kad pasiektmėte rezultatus, apie kuriuos svajojate, įvykdytumėte trenerių užduotis ir kovotumėte iki galo", - išlydėdamas jaunuosius sportininkus kalbėjo LTOK vadovas.

"Ne tiek svarbu nugalėti varžovą, kiek save", - linkėdama sportininkams sėkmės sakė Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė.

Lietuviai dalyvaus septynių sporto šakų varžybose - lengvosios atletikos (13 sportininkų), krepšinio (12), plaukimo (11), dziudo (6), teniso (4), dviračių sporto (3) ir gimnastikos (2) varžybose. Mūsų šalies atstovai nedalyvaus tik rankinio ir tinklinio varžybose (šaliai gali atstovauti tik viena žaidimų komanda).

LTOK viceprezidento Vyto Nėniaus vadovaujama delegacija į Trabzoną užsakomuoju reisu iš Vilniaus oro uosto išskrenda penktadienį 21.45 val.

Festivalio atidarymas vyks šeštadienį, o uždarymas - liepos 29-ąją.

Latvijai šiame festivalyje atstovaus 60, o Estijai - 44 sportininkai.

Lietuvos atstovai Europos jaunimo olimpiniame vasaros festivalyje dalyvaus dešimtą kartą. Iš devynių mūsiškiai grįžo su medaliais Mūsų šalies sportininkai šiuose festivaliuose jau iškovojo 8 aukso, 6 sidabro ir 19 bronzos medalių.

Prieš dvejus metus Tamperėje (Suomija) vykusiame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje iškovojo vieną aukso ir du sidabro medalius. Lietuvos rinktinė, kurią sudarė 64 sportininkai, medalių lentelėje užėmė 24-ąją vietą. Iš viso festivalyje dalyvavo 49 šalių sportininkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder