Joanas Plaza: „Būtų apmaudu tokį sezoną paleisti šuniui ant uodegos“

Joanas Plaza: „Būtų apmaudu tokį sezoną paleisti šuniui ant uodegos“

„Suskaičiavau 11 žaidėjų, tačiau, kas žino, gal prieš ilipant į autobusą dar kažkas paliko komandą“, – nelinksmai pajuokavo Joanas Plaza. Niekas nesijuokė.

Virš Kauno „Žalgirio“ klubo susikaupę juodi debesys nesisklaido. „Kiekvieną dieną ateini į areną ir žiūri, ar dar visi žaidėjai yra komandoje. Beveik visi yra laisvi išvykti“, – atviravo Mindaugas Kuzminskas.

Keturis, o gal net ir daugiau, mėnesius atlyginimo nesulaukiantys „Žalgirio“ krepšininkai pagal jų sutartyse įrašytą punktą gali bet kada, be jokių apribojimų palikti komandą. Taip šią savaitę padarė Tremmellas Dardenas, išvykęs į Madrido „Real“. Viliojančių pasiūlymų turi ir kiti krepšininkai.

„Nežinau, kas dar paliks komandą. Nemeluosiu, kad žaidėjai turi tokią galimybę, nes jiems jau kurį laiką nėra mokami atlyginimai. Tačiau aš tikiuosi, kad nauji klubo vadovai mėgina viską sukontroliuoti ir padaryti taip, kad daugiau niekas neišvyktų“, – tęsė J. Plaza.

„Nauji klubo vadovai kalbėjo ir su manimi. Suprantu, kad nėra lengva rasti rėmėjų, tačiau man patinka tai, kad jie yra nuoširdūs. Palaikau juos 100 procentų. Jie dirba, ieško geriausio sprendimo ir nenori kartoti praeities klaidų. Vis dar turime galimybių Eurolygoje, esame pirmi LKL ir VTB lygoje, todėl būtų apmaudu tokį sezoną paleisti šuniui ant uodegos“, – pridūrė ispanas.

„Asmeniškai aš atlyginimo nesu gavęs jau labai seniai, – neslėpė M.Kuzminskas, tačiau jis pažadėjo, kad sezoną baigs Kaune. – Man šiek tiek gaila, kad išvyko Tremmellas. Jis buvo ypatingai geras partneris ir treniruotėse, visada atiduodavo savęs 100 procentų, priversdavo ir mane pasitempti.“

Be M. Popovičiaus

Nepaisant sudėtingos situacijos klube, „Žalgiris“ penktadienį į Maskvą išvyko kautis dėl pergalės prieš CSKA.

„Žaisime dėl vardo, kuris yra užrašytas mūsų marškinėlių priekyje, o ne nugaroje. Turėsime atiduoti visas jėgas, laikytis drausmės. Manau, turime galimybių (laimėti). Gal nedaug, bet turime. Kausimės dėl „Žalgirio“ vardo ir bandysime paneigti prognozes, kad pralaimėsime 40 taškų skirtumu“, – ryžtingai kalbėjo J. Plaza.

Nors „Žalgiris“ kartą šį sezoną jau laimėjo Maskvoje (VTB Vieningoje lygoje 74:68), tačiau Lietuvos čempionams penktadienį užduotį dar apsunkins ir lyderio Marko Popovičiaus trauma. Šlaunies bei blauzdos raumenis pasitempęs kroatas liko Kaune ir į Maskvą neišvyko.

Kovos ir dėl Top-8

„Jeigu lyginsime pirmą mūsų mačą su CSKA (Kaune „Žalgiris“ pralaimėjo 73:87 – SportIN.lt), šį kartą mes neturėsime net keturių pagrindinių krepšininkų. Jaabero, Popovičiaus, Dardeno ir Jankūno“, – apgailestavo J. Plaza.

„Nors be jų laimėti bus dar sunkiau, tačiau mes vis dar turime nedidelių šansų patekti į Top-8, o savo progą gaus kiti žaidėjai. McGrathas, Kuzminskas, Lipkevičius ir visi kiti. O tuomet, kas žino, kaip viskas susiklostys? Manau, kad mes dar turime pakankamai potencialo. Su broliais Lavrinovičiais, Robertu, Kuzminsku, Lafayette’u ir Kaukėnu galime sužaisti tikrai geras rungtynes“, – vylėsi „Žalgirio“ treneris.

„Manau, kad šį sezoną jau įrodėme, kad įmanoma su visais visur kautis. Be abejo, bus labai sunku. Tremmellas buvo labai svarbus žaidėjas, kuris padėdavo ir gynyboje, ir puolime. CSKA, manau, yra vieni favoritų laimėti Eurolygą, tačiau mes ginklų nesudedame, bandysime atiduoti visas jėgas, kaip visada. Jei vieną kartą pavyko laimėti, tai kodėl to nepadarius ir antrą?“ – optimistiškai pridūrė M. Kuzminskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder