Jonas Kazlauskas: atėjo laikas užleisti vietą kitiems

Jonas Kazlauskas: atėjo laikas užleisti vietą kitiems

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių nusprendė pasitraukti iš vyriausiojo trenerio posto.

Šiandien lėktuvu į Lietuvą grįžęs strategas šią žinią žurnalistams pranešė pats.

„Baigėsi mano sutartis, nėra ką galvoti. Niekam nebuvo paslaptis, kad šie metai – paskutiniai. Neslėpiau ir niekas nesikeičia. Praleidau dešimt metų rinktinėje, buvo skaudžių pralaimėjimų gražių pergalių. Viską apgalvojus, didžiuojuosi, kad kažkas pavyko, kažkas ne. Bet ateina laikas, kai viskas turi baigtis“, – tinklalapis „lrytas.lt“ cituoja trenerį.

Kazlauskas rinktinės vairą perėmė po Londono olimpinių žaidynių ir pasirašė kontraktą olimpiniam ciklui – iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pabaigos. Jis atkleidė, kad dėl naujos sutarties su federacijos vadovais nesiderės.

„Lietuvoje yra labai daug gerų trenerių. Kai keitėsi treneriai, niekas nesikeitė – kaip kovojame dėl aukščiausių vietų, taip ir kovojame“, – situacijos nesureikšmino strategas.

Visgi 61-erių metų specialistas savo trenerio karjeros dar nebaigia ir neatmeta galimybės ateityje prisijungti prie klubinio krepšinio komandos.

„Dar negalvoju, kad baigiau karjerą kaip treneris“, – patikino Kazlauskas.

Lietuvos rinktinė olimpinių žaidynių grupės varžybose užėmė trečiąją vietą, tačiau ketvirtfinalyje gavo skaudų kirtį iš Australijos rinktinės. Mūsiškiai galutinėje rikiuotėje užėmė septintąją vietą.

Kalbėdamas apie rinktinės pasirodymą olimpinėse žaidynėse, treneris akcentavo, kad koją pakišo prastas fizinis pasirengimas.

„Pirmą kartą per ketverius metus neturėjome fizinio pasirengimo – tai buvo pagrindinė mūsų bėda. Žaidėjai atvyko į rinktinę ne kartu, prisijungė po sezonų. Stengiamės palaikyti sportinę formą, bet neįkrovėme akumuliatorius. Norėjome geros formos pradžioje ir ją turėjome. Bet kai mūsų greičiai sulėtėjo, išlindo ir bėdos“, – žurnalistams pasakojo Kazlauskas.

2013 metais vėl komandos treneriu tapęs Kazlauskas jau pirmaisias metais džiaugėsi medaliais – Lietuvos rinktinė Europos čempionate iškovojo sidabrą.

2014 metais stratego vedama komanda pasaulio čempionate užėmė ketvirtąją vietą, o pernai Europos čempionate ir vėl iškovojo sidabro medalius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder