"Juventus" vartininkas G. Buffonas: rasizmas yra liga

"Juventus" vartininkas G. Buffonas: rasizmas yra liga

Turino „Juventus“ vartininkas Gianluigi Buffonas stoja į prieš rasizmą kovojančių futbolininkų gretas.

Praėjusią savaitę „Milan“ saugas Kevinas Prince-Boatengas Jungtinių Tautų Organizacijos surengtoje spaudos konferencijoje viešai pasmerkė rasizmą populiariausioje planetos sporto šakoje.

Italijos nacionalinės rinktinės kapitonas pritarė afrikiečiui nuomonei.

„Boatengas yra teisus sakydamas, kad rasizmas futbole yra kaip maliarija, kurią reikia kuo greičiau išgydyti“, - vartininko žodžius cituoja naujienų agentūra „Rai Sport“.

„Ši problema yra labai delikati. Kai kurie rasistinį pagrindą turintys įžeidimai yra labai skaudūs ir privalu juos paviešinti. Jie skiriasi nuo įprastų pašaipų“.

Tame pačiame interviu G. Buffonas buvo paklaustas ir apie savo kasdienį gyvenimą namuose su savo šeima.

„Nedažnai mane pamatysi vaikščiojantį po namus su šlepėtimis. Turiu labai daug profesinių įsipareigojimų, tačiau esu paprastas žmogus. Būnu namuose su šeima, keičiu sauskelnes ir savo vaikams skaitau pasakas“, - šypsojosi „Juventus“ ekipos veteranas.

„Mano žmona yra puiki kulinarė, todėl ji daugiau laiko praleidžia prie puodų. Kuomet Parmoje gyvenau vienas, tuomet pats gaminausi valgyti. Mano arkliukas buvo makaronai su tunu. Turiu nemažai hobių ir labai norėčiau išmokti anglų kalbą“.

G. Buffonas taip pat neslėpė susižavėjimo naujuoju popiežiumi Pranciškumi I-uoju: „Jo veidas ir siela yra tiesiog nuostabūs. Visąlaik svajojau apie tokį popiežių“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder