K. Maksvytis: "Sakalų" vadovas man sakė, kad atvyks į Klaipėdą"

K. Maksvytis: "Sakalų" vadovas man sakė, kad atvyks į Klaipėdą"

Vilniaus "Sakalų" krepšininkai antradienį grasino, kad neatvyks į trečiadienį 19 val. "Švyturio" arenoje numatytą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovą su Klaipėdos "Neptūnu", tačiau šio klubo vadovas Vytautas Kiaušas Klaipėdos ekipos vadovybei žadėjo, jog jo komanda pajūryje pasirodys.

Žiniasklaidoje nuvilnijo pranešimų banga, kad šį sezoną algų negaunantys "Sakalų" žaidėjai nusprendė boikotuoti. Neva situacija turėjo spręstis vakarinėje treniruotėje, per kurią jie laukė prezidento ir algų.

"Kalbėjome su "Sakalų" klubo prezidentu. Jis pažadėjo, kad atvyks, tad šiai dvikovai tikrai ruošiamės", - sakė tiek "Neptūno" klubo vadovas Osvaldas Kurauskas, tiek treneris Kazys Maksvytis.

Pats V. Kiaušas su "Vakarų ekspresu" nebuvo linkęs kalbėti.

Pastarajam paskambinus telefonu ir pasiteiravus, ar atvyks į Klaipėdą, jis kalbėjo tarsi su kitu pasauliu. Į klausimus atsakinėjo: "Nežinau, ar turite kompiuterį?" ir dar veptelėjęs keletą neaiškių frazių padėjo telefono ragelį.

K. Maksvytis savo žaidėjus ragino jokiu būdu neatsipalaiduoti ir rimtai nusiteikti galimai dvikovai.

"Sakalai" - pavojinga ekipa. Reikia nusiteikti rimtai kovai", - kalbėjo "Neptūno" treneris.

"BasketNews.lt" rašė, kad "Sakalai" jau buvo atsidūrę dėmesio centre dėl finansinių problemų. BBL vadovai iškėlė klubui ultimatumą - arba bus padengta dalis skolos, arba Vilniaus ekipa bus šalinama iš turnyro.

Iki praėjusios savaitės trečiadienį vykusių rungtynių su Kėdainių "Nevėžiu" BBL sulaukė dalies skolos ir antrajai sostinės komandai leido tęsti dalyvavimą čempionate.

"Sakalai" tą vakarą pademonstravo kovingumą ir 89:81 nugalėjo "Nevėžį".

"Dedu ranką ant širdies - man nėra gėda dėl savo darbo, - prieš kelias dienas "BasketNews.lt" kalbėjo "Sakalų" treneris Romualdas Petronis. - Visi, kas mato, pripažįsta: komanda turi braižą, mušasi, kaunasi, bet, matyt, kiekvienai kantrybei ateina galas. Yra ribos. Nebeturiu kaip motyvuoti vyrus. Ačiū Dievui, jie šiandien dar ateina į treniruotes, mane žavi jų profesionalumas. Pateiksiu pavyzdį: per karjerą dirbdamas Rusijoje susidūriau su įvairiais amerikiečiais. Mūsų komandoje yra penki jauni vyrukai. Jei vietoje jų turėtume 4-5 užsieniečius, komandos jau nebebūtų buvę. Jei šitie dalykai nesusitvarkys iki mums visiems brangių šv. Kalėdų, aš galvosiu apie pasitraukimą."

Jeigu "Sakalai" neatvyks į LKL susitikimą, klubui bus įskaitytas pralaimėjimas 0:20 ir grės 20 tūkstančių litų bauda.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder