Kazys Maksvytis:  „Turime viską įrodinėti iš naujo“

Kazys Maksvytis: „Turime viską įrodinėti iš naujo“

Klaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis po pirmojo šio sezono pralaimėjimo FIBA Čempionų lygos turnyre prieš vokiečius - Liudvigsburgo „MHP Riesen“ ekipą (71:87), neslėpė apmaudo kartėlio, tačiau pripažįsta, kad pirmoji nesėkmė anksčiau ar vėliau turėjo ateiti ir reikia su tuo susitaikyti, pasimokyti iš klaidų bei žvelgti į priekį.

„Pralaimėjome fizinę kovą. Varžovai mus išstūmė iš mūsų komforto zonos, iš gerų pozicijų. Neleido mums žaisti įprasto krepšinio. Kamuoliai puolime, antri šansai, taškai po mūsų klaidų... Iš šių komponentų jie gavo 20 taškų. Nėra lengva: yra atėję naujų žaidėjų, turime ir traumuotų žaidėjų - ne visa jėga dėl kelio traumos žaidė Laimonas Kisielius, Vytautas Šulskis šiandien gavo nedidelė traumą. Bandėme kabintis kiek galėjome, tačiau reikia pripažinti, kad šįvakar varžovai buvo stipresni. Kurį laiką po visų nukraujavimų gana gerai laikėmės, tačiau būkime sąžiningi - kažkada tai turėjo atsitikti. Patyrėme pirmąjį pralaimėjimą namuose. Prieš rungtynės mąstėme apie pergalę, tačiau varžovams leidome įmesti per daug taškų, per daug gynyboje rizikavome. Jaučiamės kaip sezono pradžioje, nes įsiliejus naujokams, nežinome kas ką gali. Turime atidirbti treniruotėse ir viską įrodinėti iš naujo“, - pabrėžė „Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis. 

Pasak rezultatyviausio šio vakaro „Neptūno“ žaidėjo Renaldo Seibučio (pelnė 15 taškų) būtina kuo greičiau nuryti karčią piliulę ir pamiršti šias skaudžias rungtynes.

„Šįvakar jų planas veikė. Skaudu, kad pralaimėjome fizinę kovą. Reikia pasveikinti varžovus su pergale. Turime nuryti šią karčią piliulę ir žvelgti į priekį“, - nedaugžodžiavo R. Seibutis.

Kitas FIBA Čempionų lygos rungtynes „Neptūnas“ žais tik sausio 17 dieną (trečiadienį) Turkijoje su Gaziantepo „Gaziantep“ ekipa. Šių rungtynių pradžia - 19.30 val. Dvikovą tiesiogiai iš Turkijos tradiciškai transliuos LRT Kultūros kanalas.

„Aštuonių dienų pertrauka mums bus tik į naudą. Treniruosimės, mokysimės, pratinsimės prie naujokų. Reikia juos įvesti į mūsų žaidimą“, - teigė K. Maksvytis.

Artimiausias "Betsafe-LKL" rungtynes "Neptūnas" žais sausio 21 dieną (sekmadienį) 17.20 val. „Švyturio“ arenoje su daugkartiniu Lietuvos čempionu ir sėkmingai šį sezoną Eurolygoje besivaržančiu Kauno „Žalgiriu“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder