Kintuose - tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas

Kintuose - tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas

Ketvirtadienį Kintuose startavo ir iki pat sekmadienio truks tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas.

Renginys skirtas paminėti Arūno Rinkevičiaus žygiui burlente per Baltijos jūrą nuo Šventosios iki Švedijos krantų ir apjungiantis visą bendruomenę – nuo mėgėjų iki profesionalų. 

Oro sąlygos pirmosiomis dienomis jau leido startuoti beveik šimtui iš Lietuvos, Latvijos bei Rusijos atvykusių burlentininkų, kurie galėjo varžytis dvejose disciplinose: maratono (apie 20 km atstumas) ir super maratono (apie 40 km atstumas).

Supermaratono distanciją geriausiai įveikė vienas geriausių Lietuvos burlentininkų – neseniai IFCA Europos Čempionate Graikijoje slalomo rungtyje 6 vietą užėmęs Rytis Jasiūnas, o maratono disciplinoje greičiausias buvo Ramūnas Gližickas. 

„Šio renginio išskirtinumas ir žavesys yra tas, kad čia gali plaukti visi – nėra nei lyties, nei amžiaus, nei įrangos apribojimų. Net jei ant durų prisitaisysi burę – gali plaukt“, - juokavo varžybų organizatorius ir teisėjas Mindaugas Čirvinskas.

Priklausomai nuo oro sąlygų, startai bus duodami visą savaitgalį. Susumuoti galutiniai rezultatai bus skelbiami sekmadienį, tad visi norintys dar gali prisijungti.

Maratonas vyksta šalia VĮ Šilutės Urėdijos Kintų pažintinio tako. Važiuojant iš Kintų, reikia pasukti Ventės rago link ir pavažiuoti apie 3 km. Suvernų kaime sukti "Pažintinio Tako" link. Išankstinė registracija nėra būtina, o prie varžybų prisijungti galima bet kurią savaitgalio dieną. 

Renginį organizuoja VšĮ „Ekstremalus sportas“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder