Klaipėdiečiai kovos dėl LSKL medalių

Klaipėdiečiai kovos dėl LSKL medalių

Klaipėdos universiteto (KU) studentai sekmadienį sieks įveikti daugkartinius Lietuvos ir Europos studentų čempionus - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus. Tai klaipėdiečiams bus itin svarbi dvikova dėl patekimo į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) didįjį finalą.

Varžybų, kurios sekmadienį 16 val. vyks Kaune, nugalėtojas finale susitiks su Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovais (pastarieji pirmajame pusfinalyje rezultatu 71:58 (16:14, 13:21, 16:15, 26:8) įveikė Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą), pralaimėtojai - dėl trečiosios vietos kovos su ŠU krepšininkais.

VDU šiemet iškovojo 15 pergalių bei patyrė 3 pralaimėjimus ir tapo LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojais.

KU ekipos sąskaitoje - 10 pergalių ir 8 pralaimėjimai.

Jie į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinę akimirką.

KU komandos pagrindą sudaro Klaipėdos "Naftos-Universiteto" žaidėjai, kurie praėjusį savaitgalį kovėsi NKL finalo ketverto varžybose ir liko be medalių.

Taigi, klaipėdiečiai pilni ambicijų ir noro įrodyti, kad šį sezoną jie yra verti iškovoti bent kurį nors LSKL trofėjų.

"Su VDU kautis bus sunku, tačiau pergalės lengvai atiduoti neketiname. Dėsime visas pastangas, o kaip pavyks, pamatysime sekmadienį", - kalbėjo KU treneris Dainius Miliūnas.

VDU treneris Arūnas Juknevičius teigė, kad būsimasis pusfinalio varžovas - KU - jiems nėra parankus.

"Klaipėdiečiai pasižymi savo snaiperiais. Pirmame rate Klaipėdoje šiai komandai nusileidome 72:87, o antrame rate namuose tik per vargus išplėšėme pergalę - 89:83. Tai daug ką pasako. Viskas priklausys, kurie žaidėjai tuo metu galės padėti mums ir KU komandai. Kol kas prognozuoti rezultato nesiryžčiau. KU komanda mums nėra paranki", - kalbėjo krepšinio specialistas.

Žais J. Valančiūnas?

Į didįjį finalą patekusios MRU ekipos strategas Vytautas Poteliūnas atskleidė, kad jau ruošiasi LSKL finalui ir tikisi, kad šiame svarbiausiame etape jų komandai galės padėti Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Paulius Dambrauskas.

"Buvo tokių užuominų, kad jei mūsų komanda pateks į finalą, tuomet pirmą kartą šį sezoną padės ir MRU ekipos gretose registruotas Jonas Valančiūnas. Būtų šaunu. Tada jau galėtume mąstyti ne tik apie sidabro medalius - juk kamuolys apvalus, o finalo rungtynės žaidžiamos iki vienos pergalės. Tad visko gali nutikti", - neslėpdamas savo vilčių kalbėjo MRU ekipos treneris.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder