Klaipėdiečiai paplūdimį pavertė egzotiško futbolo aikšte

Klaipėdiečiai paplūdimį pavertė egzotiško futbolo aikšte

Savaitgalį Klaipėdos pajūryje itin gausiai susirinkę poilsiautojai galėjo mėgautis nekasdieniu reginiu – vienoje jo atkarpoje vyko žmonių dėmesį prikaustęs paplūdimio futbolo turnyras.

Paplūdimio futbolas – vis dar gana egzotiška sporto šaka mūsų kraštuose, todėl tarp daugybės poilsiautojų buvo nemažai tokių, kurie pirmą kartą susidūrė su galimybe iš arti stebėti kovas ant smėlio: jos kainuoja daug jėgų futbolininkams, tačiau labai patrauklios žiūrovams.

Ypač, kai pajūryje lepina toks geras oras, koks buvo šeštadienį, kai Klaipėdoje vyko jau 9-asis paplūdimio futbolo turnyras dėl „Švyturio“ taurės.

2011 metais uostamiesčio futbolo mėgėjų iniciatyva surengtos varžybos vyksta kasmet, o per devynerius metus renginys gerokai išsiplėtė ir pritraukia dalyvius iš užsienio – ir šiemet tarp 12 komandų buvo svečiai iš Liepojos ir Kaliningrado.

Būtent Kaliningrado „Baltyjsk“ ir apgynė pernai iškovotą čempionų titulą, finale tik po baudinių serijos įveikusi klaipėdiečių „DFDS“. Beje, pernai finale irgi kovojo šios ekipos.

3 vietą šiemet užėmė debiutantai – „Jakai“, susitikime dėl bronzinio apdovanojimo įveikę Telšių „Samogitia“ futbolininkus.

Individualius prizus iškovojo geriausiu turnyro žaidėju pripažintas Vilalij Vasilets („Baltyjsk“), geriausias gynėjas Marius Komovas (DFDS) ir geriausias vartininkas Martynas Draukšas („Jakai“).

Be finalo ketverto komandų turnyre dar dalyvavo Vilniaus „Pressas“, Mažeikių „VIP-Olimpas“ bei „United“, Kretingos „Si Group“, „Klaipėda City“, „Giruliai“, Klaipėdos „Sparta“, Liepojos atstovai.

Kai kurios komandos anksčiau dalyvaudavo Lietuvos futbolo federacijos organizuojamame šalies paplūdimio futbolo čempionate, tačiau jį į išmainė į klaipėdiečių turnyrą – nors jį organizuoja mėgėjai, futbolininkai sako, jog šios varžybos yra geresnės visais aspektais.

„Man kartais atrodo, kad ne dėl federacijos, o būtent dėl tokių entuziastų ir jų nuveiktų darbų laikosi Lietuvos futbolas“, – sakė turnyre su kolegomis dalyvavęs žinomas šalies sporto žurnalistas Tautvydas Vencevičius („Pressas“).

Kitais metais turnyras vyks jau 10-ąjį kartą. Organizatorių galvoje – jau jubiliejiniai rūpesčiai: atsargiai, puse lūpų jau užsimenama, kad šios varžybos turėtų būti dar geresnės nei įvykusios iki šiol.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder