Klaipėdiečiams - sidabras, konkursų laurai ir stovyklos

Klaipėdiečiams - sidabras, konkursų laurai ir stovyklos

Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtiniai per karantiną intensyviai sportavo namuose, o jau leidus organizuoti treniruotes ir varžybas, pademonstravo savo meistriškumą - Žemaitijos krepšinio lygos pirmenybėse U10 komanda, treniruojama Mindaugo Stašio, iškovojo vicečempionų laurus.

Lietuvos moksleivių krepšinio lyga šio sezono savo čempionato nusprendė nebeatnaujinti, o Žemaitijos krepšinio lyga pasielgė kitaip - ryžtasi pirmenybes pabaigti ir išsiaiškinti nugalėtojus.

"Pastebėjome, kad vaikai yra itin išsiilgę realių krepšinio kovų. Per karantiną daugelis intensyviai treniravosi namuose ar lauke, tačiau tai nesuteikia tiek emocijų ir džiaugsmo, kiek tikros krepšinio kovos dėl trofėjų", - pastebėjo Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas.

Finalo ketvertas

Birželio 9 dieną Klaipėdoje įvyko U10 (2010 metais gimusių vaikų) Žemaitijos moksleivių krepšinio lygos finalinio ketverto turnyras. Be Klaipėdos KM-I komandos, rungtyniavo Telšių "Telšiai", Palangos SC ir Tauragės SC.

Pusfinalio rungtynėse klaipėdiečiai rezultatu 69:54 nugalėjo "Telšius".

Iš klaipėdiečių dviženkliu rezultatyvumu pasižymėjo Gediminas Zbormirskas (14 tšk.), Faustas Leščinskas, Titas Pudžiavelis (po 11 tšk.) ir Pijus Venclova (10 tšk.).

Finale klaipėdiečiams teko kautis su Tauragės SC auklėtiniais. Kova vyko taškas į tašką ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Čia jau šiek tiek tiksliau sužaidė tauragiškiai, kurie ir tapo čempionais.

APDOVANOJO. Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas apdovanojo naudingiausią finalo ketverto Klaipėdos ekipos žaidėją Pijų Venclovą.

Finale Iš Klaipėdos ekipos išsiskyrė 23 taškus surinkęs P. Venclova ir 20 taškų pridėjęs G. Zbormirskas.

Naudingiausio finalo ketverto Klaipėdos ekipos žaidėjo prizas atiteko P. Venclovai.

Per karantiną - konkursai

Per karantiną, kol dar nebuvo galima organizuoti krepšinio varžybų, Klaipėdos krepšinio mokykla treniruotes paįvairindavo įvairiais iššūkiais ir konkursėliais.

Itin daug dėmesio sulaukė baudų konkursas. Visą savaitę Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtiniai turėjo galimybę dalyvauti konkurse, kuriame turėjo mėtyti į pasirinktą krepšį ir nufilmuoti, kiek iš eilės pataikė baudų. Į finalinį etapą pateko net 7 krepšinio mokyklos auklėtiniai: Ričardas Brencius, Justinas Budzinskas, Salvijus Jauniškis, Augustė Pušinskaitė, Nikoleta Pantu, Davidas Daugintis ir Sofija Pantu.

Verta pažymėti, kad finale dalyvavo 3 mergaitės, kurios savo taiklumu nenusileido berniukams. Finalas vyko Gedminų progimnazijos lauko aikštyne. Baudų konkurso nugalėtoju tapo D. Daugintis.

Taip pat vyko ir jėgos, ištvermės varžybos. Komandų nariai varžėsi "lentos" konkurse. Laimėtojai apdovanoti krepšinio kamuoliais, o visi dalyviai - marškinėliais.

Konkurso rekordą pasiekė 2012 m. gimę berniukai. Denas Kontrimas "lentą" išlaikė net 28 minutes ir 40 sekundžių. Tik keliomis sekundėmis nuo jo atsiliko finale kovojęs Justinas Budzinskas. 2013-2014 metais gimusiųjų grupėje ilgiausiai pratimą atliko Kevinas Biškauskas (23 minutės 5 sekundės).

Visą vasarą - stovyklos

Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius pasidžiaugė, kad nuo birželio 1 dienos jau prasidėjo vaikų ir paauglių vasaros krepšinio stovyklos, kuriose savo įgūdžius gali tobulinti ne tik minėtos mokyklos auklėtiniai, bet ir kiekvienas Klaipėdos vaikas.

"Buvo ilgas karantinas, daugelis sėdėjo namuose, tad dabar yra puiki proga pabūti su bendraamžiais gryname ore, pasimokyti krepšinio paslapčių, išmokti plaukti, papramogauti - pažaisti boulingą, pasivažinėti kartais, pačiuožinėti ant ledo, susirasti naujų draugų. Stovyklos vyksta Klaipėdoje ir Smalininkuose", - pabrėžė L. Šapkauskas.

Taip pat Klaipėdos krepšinio mokykla jau birželio 17 d. surengs tradicinį Europos čempiono Sauliaus Štombergo 3x3 gatvės krepšinio turnyrą naujai sutvarkytame S. Štombergo krepšinio aikštyne. Registracijos forma ir sąlygos yra pateiktos Klaipėdos krepšinio mokyklos oficialioje interneto svetainėje www.krepsiniomokykla.lt arba galite skambinti L. Šapkauskui telefonu 8 676 36982. Minėtame interneto puslapyje galima daugiau sužinoti ir apie stovyklas, artėjančias varžybas bei susipažinti su treniruočių grafikais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder