Klaipėdiečiams įteikti čempionų žiedai

Klaipėdiečiams įteikti čempionų žiedai

Kaune vykusio "Jr. NBA Lietuva" krepšinio čempionato nugalėtoja tapo Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos "Oklahoma City Thunder" komanda. Viliaus Stanišausko treniruojami vienuolikmečiai berniukai ir mergaitės į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

Šiaurės Amerikos nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) organizuojamame čempionate varžėsi 30 komandų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Marijampolės ir Alytaus.

Klaipėdiečiai finale 22 taškų skirtumu - 66:44 pranoko Klaipėdos krepšinio mokyklos "Portland Trail Blazers" komandą. Nugalėtojams Justė Veronika Jocytė pelnė 33 taškus, o Nikita Čikunovas - 25.

Klaipėdos KM gretose Tadas Augustauskas surinko 11 taškų, o Kajus Mikalauskas pelnė 8 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.

Nugalėtojams, kaip ir NBA varžybose, buvo įteikti čempionų žiedai. Juos klaipėdiečiams įteikė kroatas Gordanas Giričekas, kuris per savo ilgą karjerą vilkėjo penkių NBA klubų marškinėlius - "Memphis Grizzlies", "Orlando Magic", "Utah Jazz", "Philadelphia 76ers" ir "Phoenix Suns".

"Jr. NBA" yra pasaulinė jaunimo krepšinio programa, skirta berniukams ir mergaitėms. NBA siekia padėti augti jauniesiems krepšininkams, moko pagrindinių įgūdžių, kaupia patirtį jų treneriams ir tėvams. "Jr. NBA" projekte dalyvauja beveik 7 milijonai jaunųjų krepšininkų daugiau nei 30 pasaulio šalių. NBA Lietuvoje didins šios krepšinio lygos gerbėjų skaičių ir įkvėps daugybei vaikų meilę krepšiniui per įdomią ir teigiamą patirtį. NBA ir LKF jaunimui stengsis parodyti bendrą komandinį darbą, vadovavimą, propaguoti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder