Klaipėdietis - Anglijos čempionas

Klaipėdietis - Anglijos čempionas

Anglijoje dirbantis ir sportuojantis 75-erių klaipėdietis Albinas Nausėda Lietuvos vardą garsina svetur - prieš kelias dienas jis tapo atviro Anglijos sunkiosios atletikos čempionato nugalėtoju.

Klaipėdietis triumfavo tarp svorio iki 56 kg 75-79 metų atletų.

Jis išrovė 40 kg ir išstūmė 55 kg sveriančias štangas.

"Per apšilimą patyriau peties traumą, tad kėliau mažesnius svorius, nei man įprasta. Džiugu, kad ir to pakako, jog tapčiau nugalėtoju", - telefonu iš Anglijos situaciją "Vakarų ekspresui" paaiškino A. Nausėda.

Jam priklauso dabartinis senjorų stūmimo rungties pasaulio rekordas - 61 kg, o asmeninis rovimo rekordas - 45 kg.

Praeityje garsus Lietuvos sunkiaatletis, bemaž 20 kartų šalies čempionas A. Nausėda - vienas tų, kuriems sportas, nepaisant amžiaus, lieka pagrindiniu gyvenimo varikliu.

Prieš maždaug dešimtmetį į Didžiąją Britaniją uždarbiauti išvykęs klaipėdietis neužmiršo sporto, kuriam jau paaukojo per 50 savo gyvenimo metų, ir vos įsitvirtinęs - gavęs darbą - ėmė dairytis salės, kurioje galėtų sportuoti, o nemažą dalį uždarbio išleidžia kelionėms po įvairiausias varžybas.

Jis yra daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas bei trijų Pasaulio senjorų sporto žaidynių, vadinamųjų veteranų olimpiadų, nugalėtojas.

"Albinas Nausėda - gyva sporto legenda. Džiaugiamės, kad sporto pasaulyje jis įnešė naujų gairių", - kalbėjo Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

A. Nausėda štangą pradėjo kilnoti 1960 metais, kuomet jam buvo 23 metai. O 1961 metais jau pasiekė du Lietuvos rekordus - išrovė 75 kg ir išstūmė 95 kg. Ne kartą gerino pasaulio rekordus.

Šiuo metu jis dirba Anglijos konditerijos fabrike, tačiau neapleidžia ir sporto - treniruojasi keturis kartus per savaitę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder