Klaipėdietis - Lietuvos čempionas

Klaipėdietis - Lietuvos čempionas

Kaune vykusiame Lietuvos brazilų džiudžitsu čempionate aukso medalį iškovojo klaipėdietis Gediminas Buivys.

Šis Klaipėdos sporto klubo "Kovos menų namai" atstovas neturėjo lygių svorio iki 82 kg grupės varžybose.

"Tai pirmasis sportininko pasiekimas ir dėl to labai džiaugiamės. Tikimės, kad ateityje jis iškovos dar svaresnių pergalių. Jei jis toliau dirbs su tokiu pačiu užsidegimu ir ryžtu, viskas įmanoma", - sakė dabartiniai jo treneriai Marius Rudnickas ir Darius Rudzevičius.

Gediminas anksčiau lankė sambo imtynes ir mokėsi pradmenų pas trenerius Dmitrijų Čelpanovą, Arsenijų Jefišovą ir Joną Tilviką.

Braziliškas džiudžitsu (angl. Brazilian Jiu-Jitsu, trumpinamas - BJJ) - kovos menas ir kovinių sporto šakų atmaina, kurios pagrindą sudaro imtynių veiksmai ir ypač - kova parteryje (ant žemės).

Brazilų džiudžitsu nuo kitų dvikovos menų skiriasi tuo, kad rungiantis nugali ne jėga, o protas: gerokai silpnesnis priešininkas, gerai įvaldęs šio dvikovos meno techniką, gali nugalėti fiziškai stipresnį varžovą. Pradėti praktikuoti šią sporto šaką nėra vėlu sulaukus net ir 40 metų, nes pasaulyje brazilų džiudžitsu turnyruose dalyvauja ir vyresni nei 50 metų vyrai.

Brazilų džiudžitsu - pasaulyje viena sparčiausiai besivystančių sporto šakų. Didžiausi turnyrai vyksta JAV, Portugalijoje, Didžiojoje Britanijoje, Skandinavijos šalyse. Juose varžosi iki 3000 įvairaus amžiaus dalyvių.

Klaipėdos sporto klubo "Kovos menų namai" treneris M. Rudnickas pasidžiaugė, kad ši sporto šaka sparčiai plečiasi ir Lietuvoje.

"Vis daugiau lietuvių renkasi brazilų džiudžitsu, dalyvauja tarptautiniuose turnyruose ir parveža į Lietuvą apdovanojimų, taip reprezentuodami savo šalį", - teigė klaipėdietis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder