Klaipėdoje - unikalus renginys norintiems sportuoti

Klaipėdoje - unikalus renginys norintiems sportuoti

Jau rugsėjo 29 dieną (penktadienį) klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę geriau pažinti apie 40 skirtingų sporto šakų, jas išmėginti, pabendrauti su treneriais. Ketvirtąkart mūsų mieste organizuojama "Judrioji mugė", kaip ir praėjusiais metais, vyks "Švyturio" arenoje (Dubysos g. 10, Klaipėda).

Nemokamo renginio atidarymo pradžia - 10.40 val. Šią dieną specialiai dėl "Judriosios mugės" Klaipėdos mokyklose pamokos bus sutrumpintos arba tiesiog nevyks. Renginys "Švyturio" arenoje vyks net iki 21 val.

Idėja - 2014 metais

"Renginio tikslas - supažindinti miestelėnus su sporto šakomis, kultivuojamomis Klaipėdos mieste, pristatyti aktyviai veikiančias sporto mokymo įstaigas, sporto klubus bei jų teikiamas paslaugas. Leisti išmėginti ir pasirinkti galimybę sveikai judėti, nes judėjimas - tai gyvenimo variklis, sveikata, gyvenimo džiaugsmas ir kelias į tobulėjimą", - pabrėžė renginio organizatoriai - Klaipėdos "Viesulo" sporto centro ir Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kult8ros skyriaus atstovai.

Šiuo renginiu stengiamasi atkreipti visuomenės dėmesį į jaunąją piliečių kartą, jos poreikius ir problemas. Daugelis vaikams būdingų sveikatos sutrikimų yra glaudžiai susiję su fizinio aktyvumo stygiumi, kurio vien fizinio lavinimo pamokos dažniausiai negali kompensuoti.

PAPASAKOS. Po dvejų metų pertraukos į Klaipėdą grįžęs Kazys Maksvytis papasakos apie krepšinį ir "Neptūno" komandą. Planuojama, kad "Judriosios mugės" renginyje jis pasirodys apie 12 val. Redakcijos archyvo nuotr.

Dar 2014 metais impulsu Klaipėdoje suorganizuoti "Judriąją mugę" tapo noras į Savivaldybės kuruojamus sporto būrelius, šokio studijas ir privačiuose sporto klubuose organizuojamus užsiėmimus pritraukti kuo daugiau vaikų ir jaunimo. Neretai moksleiviams ir jų tėvams paprasčiausiai stinga informacijos apie galimybes sportuoti. Nors daugelis Savivaldybės ir privačių įstaigų pristato savo veiklą interneto svetainėse, virtuali erdvė visgi neatstoja gyvo bendravimo, galimybės užduoti rūpimus klausimus ir išsiaiškinti, koks būrelis ar klubas vaikui būtų įdomiausias ir tinkamiausias konkrečiu atveju.

Sporto šakų įvairovė

Rugsėjo 29 dieną nuo 10.40 val. "Švyturio" arenoje vaikai, paaugliai ir jų tėveliai galės susipažinti su 40 sporto šakų, tarp kurių - sunkioji atletika, irklavimas, ikido, karatė, riedlenčių, banglentčių sportas, boksas, įvairių stilių imtynės, buriavimas, dviračių sportas, tinklinis, rankinis, fechtavimas, futbolas, plaukimas, aerobinė gimnastika, orientavimosi sportas, krepšinis, ledo ritulys, šaudymas iš lanko, lengvoji atletika, regbis, šiaurietiškas ėjimas, sveikatinimo mankštos, lauko tenisas, stalo tenisas, kulkinis šaudymas, įvairūs šokiai, "krossfit, "zumbos", "x-fit" treniruotės ir daugeliu kitų sporto šakų. Taip pat dalyviai galės pasigrožėti paroda "Lietuva 1938 metų Europos krepšinio čempionai". Vyks įvairūs žaidimai, pasirodymai ir atrakcijos.

Šiame renginyje dalyvaus Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, absoliutus Europos čempionas ir planetos pirmenybių prizininkas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, daugkartinis Europos sunkiosios atletikos čempionatų prizininkas Žygimantas Stanulis ir jų treneris Bronislavas Vyšniauskas. Jie ne tik pamokys vaikus kilnoti štangas, bet ir plačiau supažindins su šia sporto šaka, papasakos ir apie laisvalaikį bei pakalbės kitomis jaunąją kartą dominančiomis temomis.

Taip pat planuoja atvykti ir reprezentacinės Klaipėdos krepšinio komandos "Neptūnas" vyr. treneris Kazys Maksvytis ir dvi pastarąsias vasaras kartu su Lietuvos krepšinio rinktine pluš4j3s neptūnietis Mindaugas Girdžiūnas. Jie bendraus su jaunąja karta ir papasakos ne tik rimtų, bet ir įdomių ar net šmaikščių įvykių iš savo sportinio gyvenimo.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder