Klaipėdoje dėl vienišų senjorų bėgo šimtai Kalėdų Senelių

Klaipėdoje dėl vienišų senjorų bėgo šimtai Kalėdų Senelių

Jau ketvirtus metus iš eilės Lietuvos verslo kolegija sekmadienį kvietė į labdaringą renginį „Gerosios žvaigždės bėgimą - Padovanok Senjorams Kalėdas“. Jo metu buvo renkamos lėšos, skirtos Maltos pagalbos ordino tarnybai, globojančiai vienišus ir savimi negalinčius pasirūpinti senelius.

Pagrindinis bėgikų akcentas - kalėdinė kepuraitė, pirštinės, senelio barzdelė ar kitas raudonas akcentas. Organizatoriai džiaugėsi, jog beveik visi dalyviai šią užduotį įvykdė ir priminė gausybę Kalėdų Senelių. Prieš startuojant dalyviai apšilo, jiems buvo primintos bėgimo taisyklės. Pirmieji startavo vaikai ir žmonės su savo augintiniais, po jų bėgo visi kiti. Bėgimo dalyvius džiugino šventiška muzika, karšta arbata, šventiškiausio ir originaliausio bėgiko aprangos nominacija bei rėmėjų įsteigti prizai. Iš viso bėgikai pagal amžių buvo suskirstyti į aštuoniolika grupių, iš kurių trys pirmos vietos gavo laimėtojų taures, medalius ir gaus kitų dovanų.

Maltos ordino atstovas Bronius Einars pasidžiaugė, jog žiemą vykstantis bėgimas tampa tradicija. „Smagu, jog bėgimas iš akcijos virsta nuolatiniu Klaipėdoje vykstančiu renginiu, kuris kitais metais švęs pirmąjį savo jubiliejų“, - kalbėjo B. Einars.

„Tai – labdaringas renginys, kuriame dalyvauti gali bet kas. Nepaisant to, jog renginys vyksta žiemą ir oras kasmet yra nenuspėjamas, bėgikų tai neatbaido ir jų skaičius kasmet būna panašus“, - sakė organizatorė, Lietuvos verslo kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms Genovaitė Avižonienė.

Dalyviai pagal amžių ir savo galimybes trasos ilgį (nuo 1,5 iki 10 km) galėjo pasirinkti patys. Trasa - Klaipėdos senamiestyje (Turgaus, Danės, J. Karoso, Liepų, Tiltų ir Turgaus gatvės).

Iš viso renginyje dalyvavo apie 250 žmonių, kurie vienišiems seneliams skyrė virš 300 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder