Klaipėdoje vyko badmintono čempionatas

Klaipėdoje vyko badmintono čempionatas

Praėjusį savaitgalį (sausio 31-vasario 1 dienomis) Klaipėdoje, Melnragės sporto salėje, įvyko 53-asis Lietuvos suaugusiųjų asmeninis badmintono čempionatas. Lietuvos badmintono federacija į šį čempionatą sukvietė pajėgiausius Lietuvos badmintonininkus, kurie varžėsi moterų ir vyrų vienetų, dvejetų ir mišrių dvejetų kategorijose. Čempionate dalyvavo 57 sportininkai iš visos Lietuvos. Sužaisti 89 susitikimai.

Vyrų vienetų kategorijoje Lietuvos badmintono čempiono titulą sėkmingai apgynė Kęstutis Navickas finale nugalėjęs antrąją Lietuvos raketę Povilą

Bartušį rezultatu 21:7, 21:12. Kęstutis Navickas, atstovaujantis Kauno badmintono klubą, planetos geriausių badmintonininkų reitinge šiuo metu užima 83 vietą. Mažajame finale susitiko Vilniaus badmintono akademiją atstovaujantis Ramūnas Stapušaitis ir Kauno badmintono klubą atstovaujantis Mindaugas Dabašinskas. Permainingoje, 43 minutes trukusioje kovoje pergalę šventė Ramūnas Stapušaitis (21:18, 11:21, 21:15).

Moterų vieneto kategorijoje Lietuvos čempionės titulą apgynė Akvilė Stapušaitytė (Kauno badmintono klubas) finalinėje kovoje palaužusi klaipėdietės Gerdos Voitechovskajos pasipriešinimą (21:14 21:10). Akvilė Stapušaitytė planetos geriausių badmintonininkių reitinge užima 95 vietą. Praėjusių metų vicečempionė Vytautė Fomkinaitė šiais metais liko trečia, kovoje dėl trečiosios vietos nugalėjusi Rebeką Aleksevičiūtę (21:15, 21:14).

Įdomi kova vyko vyrų dvejetų kategorijoje. Praėjusių metų čempionų pora Povilas Bartušis ir Alan Plavin šiais metais išsiskyrė ir šių metų Lietuvos čempionate žaidė su kitais partneriais. Tai nesutrukdė abiem žaidėjams vėl patekti į čempionato finalą. Finale žaidė Povilo Bartušio ir Kęstučio Navicko pora prieš Alan Plavin ir Karolio Eimutaičio duetą.

Čempionų titulą iškovojo Povilas Bartušis ir Kęstutis Navickas priešininkus įveikę rezultatu 21:12, 21:14. Trečioje vietoje liko klaipėdiečiai Ignas Reznikas ir Kazimieras Dauskurtas įtemptoje kovoje dėl bronzos medalio įveikę sportininkų iš Tauragės porą Renaldą Šilerį ir Lauryną Sparnauskį rezultatu 22:20, 21:19.

Panaši intriga susiklostė ir moterų dvejetų kategorijoje. Praėjusių metų čempionių porą Akvilė Stapušaitytė ir Vytautė Fomkinaitė šiais metais taip pat išsiskyrė. Akvilė Stapušaitytė žaidė su Ligita Žukauskaite, o Vytautė Fomkinaitė su klaipėdiete Gerda Voitechovskaja.

Abi minėtos poros susitiko čempionato finale. Pergalę rezultatu 21:18, 21:18 šventė Akvilė Stapušaitytė ir Ligita Žukauskaitė. Sidabro medaliais pasipuošė Vytautė Fomkinaitė ir Gerda Voitechovskaja. Mažajame finale turėjo kovoti Vaiva Žymantaitė ir Elžbieta Bajorinaitė prieš Eriką Noreikaitę ir Indrę Starevičiūtę. Deja, kova neįvyko dėl anksčiau čempionato metu Vaivos Žymantaitės patirtos traumos. Čempionato bronzos medaliai atiteko kaunietėms Erikai Noreikaitei ir Indrei Starevičiūtei.

Be intrigos neapsiėjo ir mišrių porų finalas. Finale susitiko praėjusių metų čempionato finalininkai Akvilė Stapušaitytė poroje žaidusi su broliu Ramūnu Stapušaičiu bei Vytautės Fomkinaitės ir Povilo Bartušio duetas. Šiais metais Akvilei ir Ramūnui Stapušaičiams nepavyko apginti čempionų titulo. Finalinėje kovoje jie buvo priversti pripažinti priešininkų pranašumą (21:15, 21:17). Šiais metais čempionais tapo

Vytautė Fomkinaitė ir Povilas Bartušis, o sidabro medaliais tenkinosi Akvilė Stapušaitytė ir Ramūnas Stapušaitis. Itin atkakli kova vyko dėl trečiosios vietos. Pergalę ir bronzos medalius iškovojo Karolio Eimutaičio ir Gabijos Narvilaitės pora rezultatu 21:18, 19:21, 21:12.

Nors čempionatas vyko Klaipėdoje, visi besidomintys badmintono sportu galėjo realiu laiku sekti varžybų eigą ir rezultatus Lietuvos badmintono federacijos tinklapyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder