Klaipėdos sporto reanimacijai - kongresas

Klaipėdos sporto reanimacijai - kongresas

Toli gražu netenkinanti Klaipėdos sporto situacija ir vis didesnis grimzdimas į dugną verčia mąstyti apie permainas - rugsėjo arba spalio mėnesiais Klaipėdoje planuojama surengti didžiulį sporto kongresą.

Sporto klausimais turėtų diskutuoti maždaug 300-400 Klaipėdos sporto specialistų, funkcionierių, trenerių ir kitų su sportu susijusių visuomenės veikėjų.   

Taip pat planuojama pasikviesti ir Lietuvos sporto vadovų iš Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto.  

Kongreso tikslas - atkreipti sporto visuomenės dėmesį, supažindinti su šiandienos realijomis bei paskatinti ieškoti problemų sprendimo būdų.

Rašys rezoliuciją

Vakar įvyko Klaipėdos miesto sporto bendruomenės kongreso posėdis, kuriam pirmininkavo Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Vytautas Čepas.

"Kviesimės ne tik trenerius, sportininkus ir valdžios atstovus, bet ir kūno kultūros mokytojus. Pranešimus skaitys kompetetingi sporto specialistai. Tam aktyviai ruošiamasi", - pabrėžė V. Čepas.

Pagal pirminius planus kongresas "Studlende", "Aula Magna" salėje, turėtų įvykti rugsėjo pabaigoje. "Tačiau gali būti, kad nespėsime visko suorganizuoti ir jis nusikels į spalio mėnesio vidurį, - pabrėžė posėdžio pirmininkas.

Po šio sporto kongreso bus surašyta rezoliucija, konstatuosianti esamą situaciją mieste, perspektyvas ir vystymosi gaires.

"Reikia imtis rimtesnių veiksmų, būtina keisti Klaipėdos sporto situaciją, - kalbėjo V. Čepas.

- Manęs kitų miestų atstovai nuolat klausinėja: "Kas jums yra. Juk esate trečias pagal dydį Lietuvos miestas, turintis uostą, daug įmonių. Juk čia ekonomika - tvirta, o pagrindinės Klaipėdos futbolo ir krepšinio ekipos - merdi: "Neptūnas" - duobėja, FC "Klaipėda" ir "Atlantas" - merdėja. Tiesiog liūdna situacija. Skaičiau vienos vadybos studentės magistro darbą, nenoriu išduoti pavardės, tačiau jos išvadose buvo parašyta taip: "Klaipėdos sporto vadyba primena gaištantį kuiną". Norime, kad tas "kuinas" taptų sportiniu žirgu", - pabrėžė valdininkas.

Protekcijų nebus

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas dar balandžio mėnesį, kuomet jo kabinetą kone kasdien užguldavo sporto atstovai, prašydami paramos, pasakė, kad sėsti visiems bendrai prie stalo ir kalbėtis - būtina.

"Sportas - opiausia miesto žaizda šiuo metu ir reikia kažką daryti, kad situacija pasikeistų", - sakė susitikime su savivaldybės Sporto skyriaus vedėju Irenijumi Zaleckiu, Klaipėdos sporto centro direktoriumi Rimantu Vitkumi, miesto centrinio futbolo stadiono vadovu Romu Pargaliausku kalbėjęs miesto vadovas.

 - Reikia užduoti aštriausius klausimus, išsakyti drastiškiausius pasiūlymus ir pateikti aiškias išvadas, o ne guostis vieni kitiems ant pečių. Apsispręskim, kas mūsų sportą veža, kas stabdo. O pinigai negali būti skirstomi pagal tai, kurį asmenį labiau myli. Jeigu tokie ryšiai egzistuoja, bus priimti rimčiausi sprendimai", - pridūrė V. Grubliauskas.
Tiesa, dar 2009 metų vasario mėnesį Klaipėdoje buvo surengta panaši, na šiek tiek mažiau masiškesnė, sporto konferencija "Sportas Klaipėdoje: šiandiena ir perspektyvos". Jos tikslas buvo atkreipti ne tik sporto visuomenės, bet ir valdininkų dėmesį. Po jos taip pat buvo surašyta rezoliucija. Visgi, realesnių permainų ar kardinalesnių veiksmų sporto srityje neįžvelgta.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder