KU absolventas Universiadoje liko šeštas

KU absolventas Universiadoje liko šeštas

Taipėjuje (Taivane) vykstančioje Universiadoje šeštąją vietą iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) absolventas rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius. Jis finale rutulį nustūmė 19 m 72 cm.

Tai geriausias jo sezono rezultatas. Š. Banevičius šį sezoną rutulį daugiausiai buvo nustūmęs 19,67 m.

Nugalėtoju Taipėjuje tapo portugalas Belo Frencisco, rutulį nustūmęs 20 m 86 cm.

Šarūnas rutulio stūmimo kvalifikacinėse varžybose rutulį nustūmė 19 m (18,23-x-19) ir užėmė aštuntąją vietą. Finale kovėsi 12 dalyvių. Iš viso kovas pradėjo 23 rutulio stūmikai.

"Į Taipėjų atvyko labai rimtų varžovų. Mums, europiečiams, sunku varžytis tokiomis oro sąlygomis. Nesame įpratę prie tokio karšto klimato", - sakė Š. Banevičius.

Jam Universiada - jokia naujiena. Š. Banevičius 2013 metais Kazanėje (Rusija) rutulį nustūmė 19,22 m ir užėmė septintąją vietą tarp 21 dalyvio.

2015 metais Pietų Korėjoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje Š. Banevičius vėl iškovojo aukštą septintąją vietą tarp 17 dalyvių (18 m 6 cm).

Tąkart per liūtį vykusiose varžybose Š. Banevičius, būdamas pats lengviausias iš dalyvių, trečiu bandymu rutulį nustūmė 18 m 66 cm ir pateko į finalines varžybas. Visgi geresnio rezultato ten pasiekti nepavyko. Pirmuoju bandymu Š. Banevičius rutulį nustūmė 17 m 99 cm, o antruoju - 18 m 6 cm.

Prieš kelerius metus šį rutulio stūmiką viliojo studijuoti ir sportuoti JAV.

“Lietuva - mano gimtinė. Noriu atstovauti savo šaliai ir ginti jos garbę. Esu savo šalies patriotas. Neapsakomas jausmas, kai per apdovanojimų ceremoniją skamba gimtosios šalies himnas ir kyla į viršų Lietuvos trispalvė”, - tąkart pabrėžė sportininkas.

Š. Banevičių anksčiau treniravo Gintaras Pridotkas ir Edvardas Šauklys, tačiau pastaruoju metu jis pluša su rutulio stūmimo specialistu Valerijumi Murašovu ir dažnai treniruojasi su sunkiaatlečiais Klaipėdos sunkiosios atletikos sporto salėje pas trenerį Bronislavą Vyšniauską.

Š. Banevičius Lietuvoje yra neabejotinas rutulio stūmimo lyderis, taip pat skina pergales ir tarptautiniuose užsienio šalių turnyruose. Klaipėdietis yra daugkartinis Baltijos šalių čempionas, ne kartą gerino Klaipėdos rekordus.

Kitų Lietuvos lengvaatlečių pasirodymai Taipėjuje:

Pirmoji iš lengvaatlečių nuo 4 val. ryto (Lietuvos laiku, Taivano laiku - 9 val. ryto) startavo Eva Misiūnaitė. Ji 400 m atrankos bėgime finišavo ketvirta (53,64 sek.) ir ketvirtadienį 4 val. (9 val. Taivano laiku) tęs varžybas pusfinalyje. Tarp visų 32 dalyvių ji atkarpą įveikė septinta.

Rokas Pacevičius 400 m atrankos bėgime buvo penktas (48,27 sek.) ir į pusfinalį nepateko. Jis tarp 60 bėgikų liko trisdešimtas.

Šarūnas Banevičius rutulio stūmimo kvalifikacinėse varžybose buvo aštuntas – 19.00 m (18.23-x-19.00) ir šiandien 14.30 val. (Lietuvos laiku) kovos dėl medalio finale. Šarūnui tai trečioji universiada. 2013 ir 2015 metais jis užėmė septintas vietas.

Disko metimo kvalifikacinės varžybos buvo nesėkmingos Ievai Zarankaitei. Pirmu bandymu ji numetė įrankį tik 45.91 m, o kiti du metimai buvo neįskaityti. Ieva universiadoje užėmė 19 vietą. Ji dar rungtyniaus rutulio stūmime.

Ugnius Savickas 100 m atrankos bėgime finišavo septintas (10.81/-1.3) ir varžybas trumpiausioje distancijoje baigė užimdamas bendrą 46 vietą. Kostas Skrabulis savo bėgime buvo ketvirtas (10.55/0.3) ir popietinėje sesijoje startuos antrame rate. Tarp 83 sprinterių jo laikas buvo dvidešimt pirmas.

Monika Elenska 800 m atrankos bėgime buvo trečia (2:11.69) ir ketvirtadienį bėgs pufinalyje.

Kostui Skrabuliui prasimušti į pusfinalį nepavyko. 100 m atrankos antro rato bėgime jis finišavo penktas (10.67/0.4) ir universiadoje užėmė 20 vietą.

1500 m finale penktadienį bėgs Simas Bertašius, atrankos bėgime finišavęs ketvirtas ir pagerinęs asmeninį rekordą ir geriausią Lietuvos sezono rezultatą (3:44.33).

Nors šuolių į aukštį kvalifikacinė norma buvo 2.23 m, vietą finale užtikrino įveiktas 2.15 m aukštis. Penktadienį dėl medalio kovos ir Adrijus Glebauskas, 2.05 m aukštį įveikęs pirmu bandymu, 2.10 ir 2.15 m – antrais.

Liveta Jasiūnaitė pateko į ieties metimo finalą su penktu kvalifikacinių varžybų rezultatu – 57.43 m (55.41-52.74-57.43).

Kiti mūsų sportininkai į varžybas įsijungs vėliau:

Ugnius Savickas ir Kostas Skrabulis (200 m): atrankos bėgimai – penktadienį, pusfinaliai ir finalas – šeštadienį.

Benediktas Mickus ir Mindaugas Striokas (800 m): atrankos bėgimai – šeštadienį, pusfinaliai – sekmadienį, finalas – pirmadienį.

Simas Bertašius (5000 m): atrankos bėgimai – šeštadienį, finalas – pirmadienį.

Justinas Beržanskis (3000 m kliūtinis bėgimas). Atrankos bėgimai – ketvirtadienį, finalas – sekmadienį.

Rapolas Saulius (110 m barjerinis bėgimas): atrankos bėgimai – šeštadienį, pusfinaliai ir finalas – sekmadienį.

Domantas Poška (disko metimas): kvalifikacija – šeštadienį, finalas – pirmadienį.

Edis Matusevičius ir Skirmantas Šimoliūnas (ieties metimas): kvalifikacija – ketvirtadienį, finalas – šeštadienį.

Marius Šavelskis (20 km ėjimas): šeštadienį.

Airinė Palšytė (šuolis į aukštį): kvalifikacija – šeštadienį, finalas – pirmadienį.

Diana Zagainova (trišuolis): kvalifikacija – penktadienį, finalas – sekmadienį.

Giedrė Kupstytė ir Ieva Zarankaitė (rutulio stūmimas): kvalifikacija – šeštadienį, finalas – sekmadienį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder