K.Uzėla: jeigu sugebėsime išsaugoti sausus vartus – pasieksime daug pergalių

K.Uzėla: jeigu sugebėsime išsaugoti sausus vartus – pasieksime daug pergalių

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų šeštadienį Kaune laukia dvikova su „Kauno Žalgirio“ komanda. Abi komandos po dviejų mėnesių pertraukos sužaidė po vienas rungtynes ir abi patyrė pralaimėjimus – vilniečiai rezultatu 0:1 nusileido „Riterių“ komandai, o „Kauno Žalgirio“ futbolininkai tokiu pat rezultatu – „Sūduvai“, skelbiama žalgiriečių svetainėje.

2019-ųjų metų sezone Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ komandos iš viso susitiko penkis kartus ir visus kartus pergales šventė vilniečiai. Sostinės klubo atstovas Karolis Uzėla sako, kad nė viena dvikova su kauniečiais nebuvo paprasta.

„Visos rungtynės praėjusiame sezone buvo sunkios ir atkaklios. Tokių pat rungtynių tikimės ir šeštadienį“, – sako K. Uzėla.

„Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ susitikimą stebėjęs K. Uzėla teigia, kad vienos rungtynės dar nieko nepasako nei apie marijampoliečių, nei apie kauniečių pajėgumą: „Sunku dar rimtai vertinti. „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ rungtynėse kokybės nebuvo per daug, bet abi komandos kovojo, buvo daug pražangų. To paties laukiame ir šeštadienį Kaune.“

Paklaustas, ar įžvelgia kokių nors pasikeitimų kauniečių žaidime atėjus naujam treneriui, K. Uzėla mano, kad Rokas Garastas į „Kauno Žalgirio“ žaidimą įnešė namažai naujovių: „Dar sunku pasakyti konkrečius pasikeitimus, bet Garastas tikrai yra geras treneris, ir jau dabar matome, kad į komandos žaidimą įnešė daug naujų vėjų.“

Gegužės 30 dieną su „Riteriais“ vykusiose rungtynėse žalgiriečių pralaimėjimą lėmė neišnaudotos progos prie varžovų vartų. K. Uzėla sako, kad rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ svarbiausia nepraleisti įvarčių.

„Kai sukuri tiek progų puolime, ko nors keisti atakoje nėra būtina. Pagrindinis dalykas – mušti įvarčius ir išsaugoti sausus vartus. Jeigu kursime tiek progų, kaip rungtynėse su „Riteriais“ – įvarčiai ateis. O jeigu sugebėsime išsaugoti sausus vartus – pasieksime daug pergalių“, – teigia K. Uzėla.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder