Laimėję sidabrą, kretingiškiai kausis dėl motodromo

Laimėję sidabrą, kretingiškiai kausis dėl motodromo

Sidabrinę pergalę atvirajame Baltarusijos motobolo čempionate išplėšusi Kretingos komanda "Milda“ šiuo metu gyvena ne tik pelnytos šlovės džiaugsmu. Šventiniame vakare – sezono uždaryme malonius sveikinimo žodžius pakeitė kalbos apie motodromo likimą. Aikštė, kurioje treniruojasi Kretingos motobolo žaidėjai, vyksta tarptautinės varžybos, sprūsta iš Kretingos rajono savivaldybės rankų.

Ir iki šiol Kretingos rajono savivaldybė negalėjo deramai pasirūpinti motodromu, esančiu Tiekėjų gatvėje, nes jis priklausė Klaipėdos apskrities viršininko administracijai.

"Remontuoti svetimo turto savivaldybė negalėjo“,- apmaudavo rajono meras Juozas Mažeika.

Ši situacija nepasikeitė ir dabar, nuo 2010 liepos 1 dienos panaikinus Klaipėdos apskrities viršininko administraciją. Komandos "Milda“ trenerio Vaclovo Brazdeikio žiniomis, motodromas perėjo ne rajono Savivaldybės žinion, o tapo Kūno kultūros ir sporto departamento nuosavybe.

"Departamentas motodromą pagal panaudos sutartį perdavė motobolo klubui "Milda“. Tačiau nei mes, nei departamentas neturi pinigų jam remontuoti. Rašėme prašymus, kad aikštę perduotų savivaldybei – tuomet ji galėtų mums skirti lėšų iš rajono biudžeto ar prašyti paramos per europinius projektus. Apie tai kalbėjau ir su departamento vadovais nuvykęs į Vilnių, bet jie man parodė jau premjero Andriaus Kubiliaus pasirašytą raštą dėl motodromo perdavimo. Motyvas – savivaldybė aikštę gali privatizuoti“,- rankomis iš nuostabos skėstelėjo V. Brazdeikis.

Pasak jo, motodromas ir šalia esančios klubo patalpos yra neremontuotos nuo pat įkūrimo pradžios – daugiau negu 20 metų. Treneris tvirtino nuolat sulaukiantis priekaištų iš žiūrovų dėl sulūžusių ir pūvančių suolų. Tačiau gelbstint privatiems rėmėjams pavyko atnaujinti tik dalį tribūnų, talpinančių apie 3 tūkst. žiūrovų. Pasak V. Brazdeikio, kapitalinis remontas būtinas ir klubo patalpoms, ypač - stogui bei langams.

"Šito taip negalima palikti. Kreipsimės į Kūno kultūros ir sporto departamentą, kad motodromas būtų perduotas savivaldybei“, - komandos "Milda“ žaidėjams pažadėjo meras J. Mažeika.

Būtent Kretingos motodrome įvyko paskutinės ir lemiamos "Mildos“ varžybos Atvirajame Baltarusijos čempionate. Visas varžybas savoje aikštėje šiemet pergalėmis baigę žaidėjai tąkart užtikrintai laimėjo ir prieš paskutinę varžovę – Luninec komandą PEM. Ši pergalė kretingiškius atvedė į II vietą Atvirajame Baltarusijos motobolo čempionate ir sidabro medaliais juos padabino antrus metus iš eilės.

Nors čempionato trofėjus treneris V. Brazdeikis iš Minsko į Kretingą parveš kitą mėnesį, tačiau praėjusį penktadienį įvykusiame šventiniame sezono uždaryme jis padėkojo komandos žaidėjams ir rėmėjams.

"Mūsų tikslas buvo užimti III vietą, tačiau jūs viršijote lūkesčius ir laimėjote II vietą. Netoli buvo ir I vieta, todėl kitais metais stengsimės užlipti laipteliu aukščiau,- kalbėjo V. Brazdeikis.

– Mūsų komanda yra neprofesionali, žaidėjai negauna nė cento. Neturime prabangos, kaip kitos komandos, į varžybų vietą atvykti iš vakaro, ten surengti treniruotę. Tiesiai iš autobuso einame į aikštę, į varžybas. Nuvykę į kitą šalį, taupydami pinigus, miegame prasčiausiuose viešbučiuose ir vis tiek laimime varžybas. Būna, ir naktį atsibudęs galvoju, kaip galėčiau padėti savo žaidėjams, kurie turi savo šeimas, savo gyvenimus, ir aukojasi motobolo sportui, bet esu bejėgis. Dėkoju ir sportininkų žmonoms, kurios palaiko komandą, supratingai išlydi vyrus į varžybas, jiems į kelionę įdeda sumuštinių.“

V. Brazdeikis padėkojo žaidėjams – komandos kapitonui Renatui Žiubriui, kuris, pelnęs 28 įvarčius, tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju, bei kitiems sportininkams: Stasiui Večerskiui, Eduardui Steckiui, Mantui Večerskiui, Egidijui Kniežai, Virginijui Mikaločiui, Raimondui Alseikai, Audriui Paulauskui, Aivarui Večerskiui, mechanikams Kaziui Kniežai ir Arvydui Brazdeikiui. Su sidabrine pergale žaidėjus pasveikino ir sirgalių klubo nariai Artūras Girdenis ir Sigitas Beniušis.

Komanda buvo dėkinga ištikimiausiems savo rėmėjams – rajono Savivaldybei bei bendrovės "Milda“ direktoriui Vidui Rimkui, kuris į šventinį vakarą atvyko su žmona Ramune.

Kitais metais "Mildos“ žaidėjų laukia ne tik Atvirasis Baltarusijos, bet ir Europos motobolo čempionatas, kuriame teks susigrumti su komandomis iš Vokietijos, Prancūzijos bei Olandijos.

"Pajūrio naujienos"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder