Lietuvos futbolo rinktinės trenerio asistentais tapo Vitalijus Stankevičius ir Igoris Pankratjevas

Lietuvos futbolo rinktinės trenerio asistentais tapo Vitalijus Stankevičius ir Igoris Pankratjevas

Lietuvos vyrų futbolo rinktinės trenerio asistentais paskirti Vitalijus Stankevičius ir Igoris Pankratjevas, skelbiama Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešime spaudai.

"Šie treneriai atitiko tuos kriterijus, kuriuos kėliau ieškodamas sau pagalbininkų. Ieškojau žmonių, kurie puikiai pažįsta lietuvišką futbolą, jo žaidėjus ir mentalitetą, - kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris vengras Čaba Laslas (Csaba Laszlo). - Taip pat norėjau, kad treneriai neturėtų sutarčių su klubais ir galėtų dirbti nuolat, kiekvieną savaitę stebėti žaidėjus, rinkti informaciją, kartu analizuoti. Tai jau ir darome".

V. Stankevičius ir I. Pankratjevas talkino Č. Laslui per rezervinės (B) ir jaunimo (iki 21 metų) rinktinių treniruočių stovyklą. Neseniai trenerių kandidatūras patvirtinus LFF Vykdomajam komitetui, jie oficialiai pasirašė darbo sutartis.

V. Stankevičius į vyrų rinktinę grįžta po trejų metų pertraukos. Pastaraisiais metais jis treniravo jaunimo (iki 21 metų) rinktinei. Praeityje gerai žinomas žaidėjas I. Pankratjevas pastarąjį dešimtmetį treniravo įvairius šalies klubus, o pernai buvo Kauno "FBK Kauno" klubo sporto direktoriumi.

V. Stankevičius iki atrankos ciklo pabaigos toliau kuruos jaunimo rinktinę ir vadovaus komandai tais atvejais, kai nesikirs abiejų rinktinių grafikai.

Pasak Č. Laslo, bendradarbiavimas su kitomis rinktinėmis - taip pat vienas iš jo tikslų: "Svarbu, kad nacionalinė komanda bei jaunimo rinktinė dirbtų ta pačia kryptimi".

53-ejų metų V. Stankevičius kaip žaidėjas yra atstovavęs Kauno "Inkarui", Vilniaus "Žalgiriui". Ilgus metus dirbo trenerio asistentu "Inkaro" ir "FBK Kauno" ekipose, "Lviv" (Ukraina) klube, buvo vyriausiuoju treneriu Kėdainių "Nevėžyje" ir Vilniaus "Žalgiryje".

Jaunimo rinktinėje V. Stankevičius su pertraukomis dirbo nuo 2003 metų, o 2005-2009 metais buvo trenerių Algimanto Liubinsko ir Žozė Koseiro (Jose Couceiro) padėjėju nacionalinėje vyrų komandoje.

47-erių metų I. Pankratjevas rungtyniavo Vilniaus "Žalgiryje", o po Nepriklausomybės atkūrimo išvyko į užsienį ir žaidė Vokietijos, Rusijos bei Ukrainos klubuose.

Pradėjęs trenerio karjerą I. Pankratjevas vadovavo "Inkaro", Klaipėdos "Atlanto" komandoms, dirbo "FBK Kauno", "Žalgirio" ekipose, trumpai treniravo Marijampolės "Sūduvą", Azerbaidžano klubą bei šalies jaunimo rinktinę.

Lietuvos vyrų rinktinės štabą treniruočių stovyklose taip pat papildys Nacionalinės futbolo akademijos specialistai - vartininkų treneris Algirdas Surgautas ir fizinio rengimo treneris Gracijus Girdauskas.

Pirmąsias šių metų draugiškas rungtynes Lietuvos futbolininkai planuoja žaisti gegužės pabaigoje Šveicarijoje su Rusijos futbolininkais. Pasaulio čempionato atrankos varžybas lietuviai pradės rugsėjį namuose dvikova su Slovakija.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder