Lietuvos krepšininkai pasirengimą kovoms Venesueloje pradės gegužės 31-ąją

Lietuvos krepšininkai pasirengimą kovoms Venesueloje pradės gegužės 31-ąją

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirengimą Londono olimpinių žaidynių atrankos turnyrui pradės gegužės 31 dieną Druskininkuose. Per pasirengimo laikotarpį mūsų šalies krepšininkai turėtų sužaisti mažiausiai penkerias draugiškas rungtynes.

Trečiadienį Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, pasirengimo planą pristatęs rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad atrankos turnyrui Venesueloje rengsis 15-17 žaidėjų.

"Dabar nenoriu detaliau kalbėti apie kandidatų sąrašą. Jame turėtų būti nuo 15 iki 17 pavardžių. Kol kas didžiausias klausimas, kiek užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų galės atvykti į stovyklą laiku. Didžiausia tikimybė, kad vėliausiai prisijungs Martynas Pocius. Jo komanda gali pasiekti finalą, kuris baigsis birželio viduryje. Džiaugiuosi, kad didžioji dauguma žaidėjų atvyks jau pačią pirmą stovyklos dieną", - sakė K. Kemzūra.

Po pirmosios stovyklos krepšininkai birželio 6 dieną persikels į Palangą. Birželio 16 dieną Lietuvos rinktinė Klaipėdos "Švyturio" arenoje susitiks su Makedonijos ekipa, o birželio 17 dieną Kauno "Žalgirio" arenoje - su Graikijos komanda.

K. Kemzūros vadovaujami krepšininkai birželio 20-29 dienomis atrankos turnyrui rengsis Hiustone (JAV). Ten lietuviai du kartus - birželio 23 ir 29 dienomis - susitiks su Didžiosios Britanijos komanda, o birželio 27-ąją - su Rusijos krepšininkais, kurie stovyklaus San Antonijuje.

Olimpinis atrankos turnyras Karakase vyks liepos 2-8 dienomis. Lietuvos rinktinė B grupėje susitiks su Venesuelos ir Nigerijos komandomis. Iš viso atrankos varžybose dalyvaus dvylika rinktinių, o į olimpines žaidynes pateks trys.

"Labai svarbu - nusiteikimas. Nereikia nuvertinti nė vieno varžovo. Svarbiausia patiems demonstruoti solidų krepšinį. Neįveikiamų varžovų nėra", - pažymėjo treneris. Vis dėl to jis paminėjo, kad savo pajėgumu turėtų išsiskirti Rusijos, Graikijos ir Puerto Riko rinktinės.

LKF trečiadienį pratęsė bendradarbiavimo sutartį su kompanija "Samsung Electronics". LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir "Samsung Electronics Baltics" prezidentas Džozefas Kimas (Joseph Kim) sutartį patvirtino elektroniniais parašais. "Samsung Electronics" oficialia Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėja tapo jau aštuntus metus iš eilės.

"Žavimės Lietuvos sportininkų pasiekimais. Todėl norime, kad Lietuvos krepšinio rinktinei kelias link olimpinių žaidynių būtų kuo sklandesnis. Tikimės, kad "Samsung" bei visų Lietuvos žmonių parama padės krepšininkams sėkmingai dalyvauti atrankos varžybose Venesueloje, o jų pergalės įkvėps šalies žmones", - kalbėjo iš Rygos į Lietuvą atvykęs Dž. Kimas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder