Lietuvos krepšininkų rinktinė pluša Palangoje

Lietuvos krepšininkų rinktinė pluša Palangoje

Lietuvos krepšinio pradėjo pasiruošimą atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms su Vengrijos ir Kosovo rinktinėmis. Į Palangoje rengiamą treniruočių stovyklą vakar popiet rinkosi rinktinės kandidatai, tarp kurių ir keturi klaipėdiečiai - Renaldas Seibutis, Edgaras Želionis (abu - iš Klaipėdos "Neptūno"), Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus "Lietuvos rytas) ir Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos "Monbus Obradoiro").

Lietuvos rinktinė šio treniruočių ciklo pirmąjį egzaminą laikys jau vasario 23 dieną (penktadienį) dvikova su Kosovo rinktine. Po trijų dienų, vasario 26 dieną (pirmadienį), teks kautis su Kosovo krepšininkais. Abu šiuos atrankos į pasaulio čempionatą susitikimus lietuviai žais Klaipėdos "Švyturio" arenoje. Abejų rungtynių pradžia - 19.30 val.

Planus koreguoja traumos

Lietuviams šiame atrankos cikle su Kosovu jau teko žaisti 2017 metų lapkričio 24 dieną ir tąkart išvykos rungtynėse lietuviai šventė pergalę rezultatu 99:61.

"Kosovas - jau žinomas varžovas, o vengrų komanda - tikrai gera. Žinome, kad vengrai pasikvietė natūralizuotą amerikietį, kuris pirmoje pozicijoje jiems duos solidumo. Tai komanda, žaidusi Europos čempionate, gerai kovojo su serbais", - vakar į Palangos treniruočių stovyklą atvykęs kalbėjo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Vakar Lietuvos rinktinės krepšininkams vakarinė treniruotė buvo gana lengva, kaip pats treneris įvardijo, vyko "atstatomoji treniruotė".

"Tai vieniems po Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, kitiems - po kelionių padės apsidrausti nuo mažų traumų. Taip pat truputį pažiūrėsime taktiką. Visus rinktinės krepšininkus norisi pažiūrėti. Vieni matyti tik rungtynėse, labai įdomus jaunimas, labiausiai domina, kaip jie atrodys bendrame kontekste. Kiekvienos rungtynės ir treniruotės yra gera patirtis, bus įdomu", - akcentavo D. Adomaitis.

Šįkart strategas Lietuvos rinktinėje neturės Gedimino Oreliko ir Arno Butkevičiaus, kurie yra patyrę traumas, tačiau D. Adomaitis dėl to pernelyg nesikremta ir ketina patikrinti jaunuosius žaidėjus - Martyną Echodą, Lauryną Birutį ir Arnoldą Kulboką.

Senbuvis mokė debiutantą

Tarp rinktinės naujokų yra ir E. Želionis, šiemet itin žibantis "Neptūno" komandoje.

"Nepatekome į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketverto varžybas, tad buvo laiko padirbėti, apsigydyti mažas traumas. Apsigydžiau čiurną, nugarą, kad būčiau geriau pasiruošęs rinktinei", - teigė E. Želionis.

Kitas į rinktinę pakviestas neptūnietis R. Seibutis su Lietuvos rinktine yra iškovojęs net 3 medalius. 2010 m. R. Seibutis iškovojo planetos pirmenybių bronzą, o 2013 ir 2015 m. džiaugėsi Europos čempionato sidabru, tad nenuostabu, kad šio patyrusio rinktinės senbuvio patarimų klausėsi E. Želionis.

[CITATA]

"Kai sužinojau, kad jis pateko į rinktinę, pasveikinau komandos draugą. Pamenu save, kai pirmą kartą teko važiuoti į rinktinės stovyklą. Pamenu tą jausmą. Džiaugiuosi dėl savo komandos draugo ir linkiu tik sėkmės. Visi čia atvažiuojame vieno tikslo - kuo geriau ginti savo Tėvynės garbę", - teigė R. Seibutis.

Jis prasitarė ir apie tai, kad rinktinės treniruočių stovyklos išvakarėse jam skambino E. Želionis ir klausinėjo apie rinktinę.

"Skambino labai susijaudinęs ir klausė, ką pasiimti, ko nepasiimti, ką daryti. Nuoširdžiai pasakiau, ką žinojau, ką jaučiau, ir nieko tokio daugiau nėra. Labai teigiamai reaguoju, kai žmonės taip nuoširdžiai išgyvena", - sakė R. Seibutis.

Pats E. Želionis šypsodamasis prasitarė, kad R. Seibutis liepė pasiimti sportinę avalynę, gerą nuotaiką ir trykšti pasitikėjimu savimi.

Abu neptūniečiai prasitarė, kad atstovauti Lietuvos rinktinei - didelė garbė.

"Čia visada geros emocijos, kitokios ir negalėtų būti. Stengsimės kuo geriau ginti savo Tėvynės garbę", - akcentavo R. Seibutis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrijos ir Kosovo rinktinėmis: Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Giedraitis, Martynas Echodas (visi - Vilniaus "Lietuvos rytas"), Renaldas Seibutis, Edgaras Želionis (abu - Klaipėdos "Neptūnas"), Kšištofas Lavrinovičius, Vaidas Čepukaitis (abu - Panevėžio "Lietkabelis"), Laurynas Birutis ("Šiauliai"), Adas Juškevičius (Stambulo "Galatasaray Odeabank", Turkija), Žygimantas Janavičius (Braunšveigo "Loewen", Vokietija), Marius Grigonis (Berlyno "Alba", Vokietija), Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando "Betaland" , Italija), Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos "Monbus Obradoiro", Ispanija), Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės "Demir Insaat", Turkija).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder