Lietuvos nacionalinė golfo rinktinė išvyko ginti čempionų titulo į čempionatą Kroatijoje

Lietuvos nacionalinė golfo rinktinė išvyko ginti čempionų titulo į čempionatą Kroatijoje

Lietuvos vyrų ir moterų nacionalinės golfo rinktinės išvyko į Zagrebą (Kroatija), kur rugpjūčio 1 – 4 dienomis atstovaus šaliai Europos Golfo Asociacijos (“EGA”) rengiame “European Team Shield Championship” čempionate. Praėjusių metų čempionai – Lietuvos vyrų rinktinė, sieks apginti Bulgarijoje iškovotą titulą.

„Pernai pirmą kartą dalyvavome šiame čempionate ir iš karto pavyko nugalėti. Tai buvo kažkas fantastiško. Šiemet apginti titulą bus kiek sudėtingiau, nes pasikeitė rinktinės sudėtis, o taip pat ir varžovai nesėdi sudėję rankų. Bet mes nusiteikę ir vėl kovoti dėl aukščiausių vietų čempionate.“ – teigė rinktinės narys Gediminas Markevičius.

Iš praėjusių metų vyrų rinktinės liko du sportininkai: Gediminas Markevičius ir Mindaugas Vaičius. Puikiai žaidusį Juozapą Budrikį, kuris šiemet tapo profesionaliu golfo žaidėju ir pagal golfo taisykles neteko teisės atstovauti šaliai Europos ir Pasaulio mėgėjų golfo čempionatuose, pakeitė praėjusių metų Lietuvos atvirojo golfo mėgėjų čempionato nugalėtojas – Darius Momkus, o naujuoju rinktinės kapitonu tapo Mindaugas Markevičius, pakeitęs praėjusiais metais kapitonu buvusį Donatą Puodžiukyną.

Lietuvos moterų rinktinę šiemet ir vėl atstovaus daugkartinė Lietuvos čempionė septyniolikmetė Gilė Bitė Starkutė, kuri į čempionatą atvyko tiesiai iš Europos moterų mėgėjų čempionato, kuriame varžėsi su stipriausiomis Europos sportininkėmis. Taip pat rinktinėje bus ir praėjusių metų Lietuvos golfo čempionato nugalėtoja - Saulė Jarašūnaitė, jaunimo rinktinės narė - Gabriela Maculevič, bei pirmoji Lietuvos golfo čempionė – Laima Drazdauskienė.

“European Team Shield Championship” čempionatas šiemet vyks “Riverside Golf Zagreb” golfo aikštyne Kroatijoje. Vyrų grupėje varžysis 13 šalių rinktinės, tarp kurių 2015 m. čempionai Graikai, vicečempionai Bulgarai, 2016 m. vicečempionai Kroatai, mūsų kaimynai Latviai, bei kitų šalių rinktinės: Bosnija ir Hercegovina, Kipras, Vengrija, Lichtenšteinas, Liuksemburgas, Makedonija, Malta, Ukraina.  

Moterų čempionate susikaus 10 rinktinių: 2016 m. vicečempionės Latvės, 2017 m. vicečempionės Lenkės, o taip pat Bulgarijos, Graikijos, Vengrijos, Lichtenšteino, Liuksemburgo, Serbijos ir Ukrainos rinktinės.

Pirmąją čemionato dieną visi sportininkai žais individualius 18 duobučių raundus. Susumavus visų rinktinės sportininkų atliktus smūgius, komandos bus išrikiuotos nuo pirmos iki paskutinės pozicijos, o 8-ios geriausiai pasirodžiusios rinktinės tęs kovą tarpusavyje dėl čempionų titulo atkrintamosiose varžybose. Likusios komandos tokiu pačiu principu kovos dėl 9-os pozicijos.

Atkrintamosiose varžybose kiekviename etape bus žaidžiami du vienetų ir vienas dvejetų mačas. Už pergalę komandai skiriamas vienas taškas, už lygiasias pusė taško. Į kitą etapą pateks rinktinė, surinkusi daugiau taškų.

Sekti Lietuvos rinktinių rezultatus galėsite nuorodose Lietuvos golfo federacijos internetiniame puslapyje - http://www.golfofederacija.lt/

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder