Lietuvos sportininkai išvyko į Londono parolimpines žaidynes

Lietuvos sportininkai išvyko į Londono parolimpines žaidynes

Penktadienį į Londono parolimpines žaidynes išvyko Lietuvos delegacija. Rugpjūčio 29 dieną prasidėsiančiose žaidynėse mūsų šaliai atstovaus 11 sportininkų.

Žaidynėse, kuriose dalyvauja atletai su fizine ir regėjimo negalia, Lietuvai atstovaus plaukikas Kęstutis Skučas (50 m laisvuoju stiliumi, 50 m nugara), keturi lengvaatlečiai - Ramunė Adomaitienė (šuolis į tolį), Irena Perminienė (rutulys), Mindaugas Bilius (rutulys, diskas) bei Rolandas Urbonas (rutulys) ir šeši golbolo (aklųjų riedulio) žaidėjai - Arvydas Juchna, Saulius Leonavičius, Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Mantas Panovas ir Marius Zibolis.

Lietuvos parolimpiečių palydėtuvės pirmą kartą buvo surengtos Prezidentūros rūmuose. Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienio rytą Lietuvos delegacijos vėliavnešiui R. Urbonui iškilmingai įteikė valstybės vėliavą.

Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Vytautas Kvietkauskas mano, kad Lietuvos sportininkai yra pajėgūs iškovoti 2-3 medalius. "Mūsų parolimpinėje rinktinėje yra nusipelniusių ir galinčių laimėti sportininkų. Golbolo rinktinė ir šuolininkė į tolį Ramunė Adomaitienė - pasaulio čempionai, o M. Bilius šiemet tapo Europos disko metimo ir rutulio stūmimo čempionu. Kaip jiems pavyks pasirodyti Londone, sunku pasakyti, bet iš parolimpinės rinktinės tikimės 2-3 medalių", - teigė V. Kvietkauskas.

Penktą kartą parolimpinėse žaidynėse dalyvausiantis R. Urbonas Lietuvos vėliavą per žaidynių atidarymo ceremoniją neš taip pat penktą kartą. Kaunietis Atlantos parolimpinėse žaidynėse rutulio stūmimo varžybose pelnė bronzą, o Sidnėjuje ir Atėnuose vykusiose žaidynėse jis dalyvavo disko metimo varžybose ir iškovojo atitinkamai sidabro ir bronzos medalius.

"Šis sezonas buvo sunkus. Svarbiausia buvo patekti į parolimpines žaidynes. Kaip bus Londone, sunku prognozuoti", - teigė 40-metis sportininkas.

Lietuvos golbolininkai Sidnėjaus ir Pekino parolimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalius. Lietuvos golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis mano, kad šios parolimpinės žaidynės mūsų golbolininkams bus bene sunkiausios. "Bendras komandų meistriškumo lygis gerokai išaugęs. Jos tapo profesionalesnės, daugiau laiko skiria treniruotėms. Tad šios parolimpinės žaidynės mums bus turbūt pačios sunkiausios", - teigė K. Levickis. Trenerio nuomone, pagrindiniai Lietuvos rinktinės varžovai kovoje dėl aukštų vietų bus kinai, iraniečiai, švedai ir suomiai. K. Levickis sakė, kad "tamsiuoju arkliuku" gali tapti Turkijos komanda.

Lietuvos rinktinės varžovėmis A grupėje bus Didžiosios Britanijos, Suomijos, Brazilijos, Turkijos ir Švedijos komandos. Iš viso žaidynėse dalyvaus 12 rinktinių.

Parolimpinių žaidynių golbolo varžybose antrą kartą teisėjaus Vilma Venckutonytė-Vaičiūnienė.

Iš viso per penkerias parolimpines žaidynes Lietuvos sportininkai yra iškovoję 30 medalių - 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos (Barselonoje - 7, Atlantoje - 11, Sidnėjuje - 3, Atėnuose - 7, Pekine - 2).

Pekino parolimpinėse žaidynėse prieš ketverius metus dalyvavo rekordinis Lietuvos sportininkų skaičius - 26. Kinijoje golbolo rinktinė ir rutulio stūmikė Aldona Grigaliūnienė iškovojo sidabro medalius.

Londono parolimpinės žaidynės, kuriose dalyvaus apie 4200 neįgaliųjų sportininkų iš 166 šalių, vyks rugpjūčio 29 - rugsėjo 9 dienomis. Lietuvos vėliava Londono parolimpiniame kaimelyje bus pakelta šeštadienį 17.00 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder