Lina Grinčikaitė 9-ąjį kartą tapo šalies čempione

Lina Grinčikaitė 9-ąjį kartą tapo šalies čempione

Savaitgalį Šiauliuose vykusiame Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate dominavo pajėgiausi šalies lengvaatlečiai.

Renovuotame manieže Saulės mieste geriausi šalies sportininkai susirinko po 37 metų pertraukos. Penktadienį paaiškėjo 15 rungčių nugalėtojai, o šeštadienį - dar 11 Lietuvos čempionų.

Savo pozicijų neužleido Londono olimpinių žaidynių dalyviai sprinteriai Lina Grinčikaitė ir Rytis Sakalauskas. Jie buvo nepralenkiami 60 metrų bėgimo rungtyje. Sprinterė iš Klaipėdos finale distanciją įveikė per 7,48 sek. ir šalies čempione tapo devintą kartą. Vos antrą kartą šį sezoną oficialiose varžybose dalyvavęs kaunietis R. Sakalauskas distanciją nubėgo per 6,74 sek. ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Nepralenkiami sportinio ėjimo rungtyje buvo olimpiečiai Neringa Aidietytė ir Marius Žiūkas. Septintą kartą čempionu tapo šuolių į aukštį sektoriuje Raivydas Stanys, taip pat septintą aukso medalį iškovojo ir 60 metrų bėgimo su barjerais rungtyje nepralenkiama kaunietė Sonata Tamošaitytė.

Po du aukso medalius čempionate iškovojo vilniečiai Vitalijus Kozlovas ir Darius Aučyna bei šiaulietis Justinas Beržanskis. V. Kozlovas laimėjo 400 ir 800 metrų bėgimo rungtis, D. Aučyna auksą iškovojo šuolių į tolį ir trišuolio sektoriuje, o J. Beržanskis greičiausiai įveikė 1500 ir 3000 m distanciją. Ketvirtą kartą iš eilės ir šeštą karjeroje 800 metrų bėgimo čempione tapo šiaulietė Eglė Balčiūnaitė. Kita šiaulietė, Londono olimpiados dalyvė Remalda Kergytė varžovėms vilčių nepaliko moterų 3000 metrų bėgime. Ji šioje rungtyje medalį pelnė po 7 metų pertraukos.

Šeimininkų džiaugsmui, pirmą kartą aukso medaliu pasipuošė ir jaunoji šiaulietė Dovilė Dzindzaletaitė. 2012 m. pasaulio jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtoja trišuolio rungtyje nušoko 13,40 m ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder