Madrido „Real“ aplenkė „Manchester United“ klubą sporto turtuolių sąraše

Madrido „Real“ aplenkė „Manchester United“ klubą sporto turtuolių sąraše

Madrido „Real“ sirgaliai vėl turi ką švęsti. Kovą karališkasis klubas eliminavo „Manchester United“ iš UEFA Čempionų lygos, o dabar aplenkė ir vertingiausių pasaulio sporto klubų sąraše.

Tai pirmas kartas nuo 2004-ųjų, įtakingam verslo žurnalui „Forbes“ pradėjus sudarinėti šį sąrašą, kai „Manchester United“ klubas buvo išstumtas iš pirmos vietos.

Ekspertų skaičiavimais, Ispanijos futbolo čempionų klubo vertė siekia 3,3 mlrd. JAV dolerių. „Manchester United“ atsilieka „tik“ 130 mln. JAV dolerių – vertas 3,17 mlrd.

Dar vienas futbolo klubas – „Barcelona“ – sąraše įrašytas trečiu numeriu su 2,57 mlrd. JAV dolerių verte. Niujorko „Yankees“ (beisbolas, 2,27 mlrd.) rikiuojasi ketvirtas ir yra pirmas ne futbolo atstovas, o penktą vietą tarp visų sporto klubų užima Dalaso „Cowboys“ (amerikietiškas futbolas, 2,12 mlrd.).

„Forbes“ žurnalas, skaičiuodamas klubų vertę, atsižvelgia į daugybę faktorių: įvairios pajamos, transliacijų teisės, sirgaliai, rėmėjai, prekės ženklas, žinomumas, nuosavybės ir t.t.

„Nors Ispanijos ekonomika – krizėje, milijardieriaus „Real“ prezidento Florentino Perezo verslo modelis veikia puikiai. Nepagailėk pinigų geriausiems, laimėk titulų ir plėskis – tokia yra F.Perezo, turtus susikrovusio statybų versle, paslaptis. Su tokiomis superžvaigždėmis kaip Cristiano Ronaldo aikštelėje ir Jose Mourino šalia jos, „Real“ pakilo į viršūnę verslo pasaulyje“, – rašė „Forbes“.

SportIN.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder