Mantas Ašmonas - prestižinio turnyro prizininkas

Mantas Ašmonas - prestižinio turnyro prizininkas

Klaipėdoje aktyviai sportuojantis pasaulio ir Europos rankų lenkimo varžybų laureatas Mantas Ašmonas šturmavo naujas aukštumas - tapo vieno iš prestižiškiausių rankų lenkimo turnyrų Maskvoje "Russian open 2013" prizininku. [CITATA]

Iš Šilutės kilęs, tačiau daugybę metų Klaipėdoje gyvenantis M. Ašmonas svorio iki 80 kg varžybose iškovojo du bronzos medalius. Jam vienodai gerai sekėsi guldyti varžovus tiek dešinės (22 dalyviai), tiek kairės rankos (20 dalyvių) varžybose.

Šiame turnyre dalyvavo vieni pajėgiausių pasaulio rankų lenkikų. Varžybų lygį atskleidžia ir prizinis fondas - net 113 tūkstančių JAV dolerių (maždaug 293 tūkst. Lt).

"Rankų lenkimo sporte tai - kosminiai pinigai", - aiškino M. Ašmonas.

Iš viso turnyre grūmėsi per 120 sportininkų iš Rusijos, Ukrainos, Uzbekistano, Azerbaidžano, Kazachstano, Suomijos, Baltarusijos, Moldavijos, Latvijos ir daugelio kitų Europos šalių.

"Turnyrui ruošiausi labai atsakingai: per savaitę treniravausi po 11-12 kartų. Džiugu, kad pavyko tinkamai reprezentuoti Klaipėdos ir visos Lietuvos vardą", - aiškino 29-erių tituluotasis atletas.

M. Ašmonas praeityje buvo žinomas tarp sunkiosios atletikos atstovų - šalies jaunimo, suaugusiųjų čempionatų, įvairių tarptautinių turnyrų daugkartinis čempionas ir prizininkas.

Kadaise net buvo įtrauktas į šalies rinktinę tarp pretendentų dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse.

Tačiau vaikinas visą dėmesį sutelkė į rankų lenkimo sportą - pradėjo skinti pergales jaunių, jaunimo, o vėliau ir suaugusiųjų čempionatuose. 2006 metais Europos suaugusiųjų čempionate iškovojo bronzą, o 2008 metais tapo ir planetos vicečempionu, 2010 metais iškovojo Europos bronzą ir tapo profesionalų lygos Nemirovo pasaulio taurės varžybų nugalėtoju.

"Mantas Ašmonas - tarsi rankų lenkimo sporto supermenas. Jis dar kartą įrodė, kad yra vienas pajėgiausių planetos rankų lenkikų. Juk tokiuose turnyruose didžiulius prizinius fondus siekia iškovoti visi, tačiau Mantas dar kartą įrodė, kad Lietuvos tvirtarankiai - aukščiausio lygio sportininkai", - džiaugėsi Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas Vladas Kuizinas.

Pats M. Ašmonas po turnyro grįžęs į Lietuvą neslėpė jaudulio ir širdį užliejusių emocijų.

"Kai per apdovanojimų ceremoniją skambėjo Lietuvos himnas ir plevėsavo mūsų šalies trispalvė, kūnu bėgiojo šiurpuliai. Malonus jausmas. Esu savo šalies patriotas ir to siekiau iš visos širdies. Noriu padėkoti savo draugams ir kitiems geriems žmonėms, kurie man padėjo finansiškai. Jei ne jų parama, nebūčiau turėjęs lėšų nuvykti net į varžybas. Taigi, pergalė - bendras mūsų visų vaisius", - kuklinosi tvirtarankis.

Jis teigė, kad pernelyg atsipalaiduoti ir švęsti neketina. "Kelias dienas atsipūsiu ir vėl kibsiu į juodą darbą. Lapkričio mėnesį ketinu dalyvauti pasaulio taurės varžybose Lenkijoje. Reikia intensyviai ruoštis. Juk pergalės iš dangaus nenukrenta, viskas ateina tik per juodą darbą", - pabrėžė tituluotasis rankų lenkikas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder