Mantas Knystautas Kroatijoje iškovojo bronzą

Mantas Knystautas Kroatijoje iškovojo bronzą

Klaipėdietis Mantas Knystautas sėkmingai kovėsi tarptautiniame imtynių turnyre "Grand Prix Zagreb Open" - Klaipėdos "Viesulo" Artūro Ševelkovo auklėtinis iškovojo bronzos medalį. Graikų-romėnų imtynių sunkiasvoris sužibėjo svorio iki 130 kg varžybose, kuriose varžėsi 16 dalyvių.

Traumas besigydęs M. Knystautas ilgą laiką buvo be varžybų, tačiau tai jam nesutrukdė sėkmingai grįžti į tarptautinio turnyro prizininkų gretas.

Trenerio ir sportininko mintys

Mantą jau pirmąją kovą burtai suvedė su visaginiečiu Romu Fridriku, ir čia pajėgesnis rezultatu 3:1 buvo klaipėdietis. Antrąją kovą M. Knystautui jau teko kur kas galingesnis varžovas - Europos čempionato prizininkas ukrainietis Mykola Kučmijus. Pergalę rezultatu 4:0 šventė lietuvio varžovas.

"Manto petys po traumos atlaikė galingo ukrainiečio spaudimą, tačiau reikia kantriai dirbti ir sugrąžinti varžybinius įgūdžius. Ukrainietis, kaip ir Mantas, taip pat yra kairiarankis, todėl Mantas negalėjo pasinaudoti šiuo nepatogiu varžovams pranašumu. Ši dvikova parodė, kad būtina didesnį dėmesį skirti jėgos lavinimui", - įžvalgomis dalijosi Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Taigi klaipėdiečiui teko kautis paguodos turnyre. Čia ant imtynių kilimo dėl traumos nepasirodė ukrainietis Oleksandras Černeckis ir klaipėdiečiui atiteko galimybė kautis dėl bronzos medalio su lenku Rafaeliu Krajewskiu.

Kovoje dėl medalio M. Knystautas jau įrodė akivaizdų savo pranašumą - lenką įveikė pirma laiko - 10:0.

"Dar reikia laiko priprasti prie varžybų ritmo. Gal antrąją kovą pralaimėjau ne kiek dėl traumos, o dėl to, kad seniai neturėjau varžybų. Traumuotas petys dirba kaip ir normaliai, papildomai stiprinu, prižiūriu", - portalui imtynes.lt akcentavo M. Knystautas.

SIDABRINIS VYRUKAS. Su Klaipėdos krepšininke Ieva Šimkute susižadėjęs imtynininkas Vilius Laurinaitis tapo "Grand Prix Zagreb Open" turnyro vicečempionu.

Imtynes.lt nuotr.

Paulius Galkinas - penktas

Kitas klaipėdietis Paulius Galkinas (iki 77 kg, 22 dalyviai) taip pat turėjo galimybę pasipuošti bronzos medaliu, tačiau lemiamą kovą pralaimėjo ir turėjo tenkintis penktąja pozicija.

Nesižarstantis pagyrimais rinktinės treneris M. Ežerskis visgi kelis gerus žodžius mestelėjo P. Galkinui, kuris, pasak M. Ežerskio, tiksliai vykdė nurodymus ir per pusdienį iškovojo tris brandžias pergales.

"Paulius gražiu stiliumi atsirevanšavo uzbekui, kuris pasaulio čempionate Nur-Sultane nugvelbė olimpinį kelialapį. Žinoma, šių pergalių vertė skiriasi, tačiau matome, kad kryptingas darbas brandina vaisius, - kalbėjo treneris. - Pusfinalis pralaimėtas švedui, tačiau Paulius ėjo į priekį, atakavo. Šį kartą nepavyko, bet jo pasirodymas nenuvylė."

PRITRŪKO. Pauliui Galkinui (viršuje) iki medalio pritrūko vienos pergalės.

Asmeninio archyvo nuotr.

Imtyje dėl trečios vietos P. Galkinas akivaizdžiai perdegė ir praleido italo Riccardo Vito Abbrescijui išpuolį - kova pralaimėta rezultatu 0:8.

Geriausiai iš Lietuvos graikų-romėnų rinktinės narių sekėsi Vilniuje gyvenančiam Viliui Laurinaičiui (97 kg). Jis iškovojo sidabro medalį. Įdomu tai, kad šis imtynininkas kartkartėmis apsilanko ir Klaipėdoje, kadangi čia gyvena jo sužadėtinės, žinomos krepšininkės Ievos Šimkutės tėvai - Angelė ir Kęstutis Šimkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder