Marius Junokas: "Už keturių raidžių slepiasi septynios sporto bazės"

Marius Junokas: "Už keturių raidžių slepiasi septynios sporto bazės"

Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinė įstaiga Kūno kultūros ir rekreacijos centras (KKRC) šiemet švenčia savo gyvavimo dešimtmetį. Centrui vadovauja direktorius Marius Junokas, prieš pusmetį pakeitęs šias pareigas ėjusį Vytautą Platūkį.

Kaip manote, kodėl jūsų įstaigoje pernai rugsėjį įvyko ši vadovaujančių darbuotojų kėdžių rokiruotė? - nuo šio klausimo pradėjome pokalbį su M. Junoku.

To reikėtų paklausti Savivaldybės administracijos direktorės. Aš buvau Sporto rūmų vadovas, o V. Platūkis - KKRC direktorius. Pernai mus sukeitė vietomis. Dėl kokių aplinkybių buvo pastumdytos mudviejų kėdės, aš tikrai nesigilinau.

Dauguma miestiečių nežino, kas slepiasi už tų keturių raidžių KKRC?

Mūsų centrą sudaro septyni sporto objektai, kuriuose dirba pusšimtis žmonių. Jie atlieka sporto bazių priežiūrą bei aptarnavimą įvairių varžybų ir renginių metu.

Trumpai papasakokite apie kiekvieną bazę.

Sporto rūmuose (Dariaus ir S. Girėno g. 10) treniruojasi ir rungtyniauja moterų krepšinio komanda "Fortūna" ir Nacionalinės krepšinio lygos čempionate dalyvaujanti vyrų ekipa "Nafta-Uni-Akvaservis". Čia glaudžiasi ir įvairaus amžiaus krepšinio senjorai, sportuoja boksininkai. Greta "Sporto rūmų" yra ir lauko teniso aikštynas.

Sporto salėje, esančioje Taikos pr. 61A, karaliauja rankininkai. Joje rungtyniauja šalies čempionas "Dragūnas", rankinio abėcėlės mokosi jaunieji rankininkai. Čia treniruojasi ir "Neptūno" krepšininkai.

Centriniame miesto stadione prieglobstį rado futbolininkai ir lengvaatlečiai.

Sporto salėje, kuri įsikūrusi Pilies g. 2 A, sportuoja tinklininkai ir gimnastės.

Sporto ir sveikatingumo bazėje Smiltynėje vyksta sportininkų stovyklos, meistriškumą kelia šaudymo iš lanko meistrai.

Sportininkų namuose yra įrengtas Sporto muziejus, čia įvairiomis progomis vyksta sportininkų pagerbimas.

Miesto Poilsio parke turime vaikų žaidimo aikštelę, netoliese gali pasireikšti ir riedlentininkai.

Ar gali į KKRC sporto bazes patekti eiliniai miestiečiai?

Didžiąją laiko dalį pagal iš anksto sudarytą grafiką sporto bazėse praleidžia profesionalūs sportininkai. Mėgėjams dažniausiai lieka ankstyvas rytas arba vakaras po 21 valandos. Galime priimti miestiečius pasportuoti ir kitu laiku. Reikia tik iš anksto susiderinti. Esame sudarę paslaugų įkainius. Tarkime, salės nuoma 1 val. kainuoja 27 eurus. Didesni tarifai yra centriniame stadione.

Šiemet ypač dideli iššūkiai laukia centrinio stadiono. Čia UEFA Europos lygos rungtynes žais "Atlanto" futbolininkai. Kokie darbai bus atlikti ruošiantis šioms varžyboms?

Iki liepos mėnesio pradžios turime nupirkti ir sumontuoti naują švieslentę. Bus įrengta ir nauja įgarsinimo aparatūra bei pastatytos stadiono apsaugos kameros. Šiems darbams atlikti yra skirta apie 50 tūkstančių eurų. Nepavyks iki varžybų sutvarkyti VIP tribūnos, nes ilgai užtrunka projektavimo darbai, o ir pinigų tam reikalui nėra. Teks vėl, kaip ir pernai, pastatyti laikinąją VIP tribūną.

Girdėjome, kad stadionas žaliosios vejos priežiūrai šiemet samdys prižiūrėtoją?

Iš tiesų - taip. Nenorėdami kartoti praeities klaidų, kai dėl stadiono darbuotojų nemokšiškumo buvo išdeginta dalis aikštės, vejos priežiūrą patikėsime specialistams.

Nerimą kelia stadiono dirbtinės aikštės aplinka - sulaužyta tvora, tribūnose neliko kelių dešimčių plastmasinių kėdžių...

Dar nepradėjus šios aikštės naudoti jau buvo aišku, kad tvora buvo padaryta "ant juoko" ir ilgai nelaikys. Vis per tą taupumą. Girdėjau, kad Savivaldybė šiemet žada spręsti šią problemą, ketinama įrengti ir vadinamąsias kamuolio gaudykles, kurios nebuvo įrengtos pagal pirminį projektą. Teks nupirkti ir naujų kėdžių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder