"Naglio" krepšininkams - lygtinė diskvalifikacija

"Naglio" krepšininkams - lygtinė diskvalifikacija

Paviešintos į lažybų skandalą įsivėlusių, t.y. prieš savo ekipos pralaimėjimą stačiusių Palangos "Naglio" ekipos krepšininkų pavardės. Tai Rimas Varanauskas, Vytautas Buzas ir Vidmantas Užkuraitis. Pastarieji krepšininkai išsipirks palyginti švelniomis bausmėmis - dviejų metų lygtine diskvalifikacija ir bauda nuo 1 iki 5 tūkst. litų.

Toks verdiktas priimtas antradienį Klaipėdoje vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje.

Anot LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno įtarimų buvo ir dar dėl kelių Palangos ekipos krepšininkų, tačiau neužteko įrodymų.

"Galutinį sprendimą priėmėme remdamiesi faktine - vaizdine ir rašytine medžiaga, - kalbėjo M. Balčiūnas. - Priimta gana švelni bausmė, kadangi krepšininkai geranoriškai prisipažino, sutiko atskleisti smulkmenas. Šie "Naglio" krepšininkai galės žaisti ir dėl išlikimo LKL lygoje su NKL čempionais - Pasvalio "Pieno žvaigždėmis". Tačiau jei per dvejus pastaruosius metus šie prisidirbę žaidėjai padarys bet kokį pažeidimą, nebūtinai susijusį su lažybomis, tuomet jie bus diskvalifikuoti be gailesčio", - pabrėžė LKF atstovas.

M. Balčiūnas pagyrė "Naglio" ekipos vadovus, kurie inicijavo šį tyrimą ir labai padėjo, kad būtų išsiaiškinti šie negerumai.

"Klubo pozicija - pagirtina. Šis precendentas paskatins labiau atsižvelgti į panašius atvejus, labiau kontroliuoti lažybas. Sutarėme bendradarbiauti su lažybų bendrovėmis, dalinsimės informacija. Lažybas prižiūrės speciali drausmės komisija. Tokių atvejų netoleruosime. Bus patvirtinti atskiri nuostatai, bausmės, ateityje jokių pasigailėjimų nebus", - žadėjo LKF atstovas.

"Spręs klubo valdyba"

Regimantas JUŠKA, "Naglio" ekipos vadovas
Atlikę savo vidinį tyrimą, buvome išsiaiškinę dėl Rimo Varanausko ir Vytauto Buzo dalyvavimo lažybose, tačiau kad tai darė ir Vidmantas Užkuraitis - mums naujiena. Matėme jį filmuotojo medžiagoje, tačiau, kiek mums žinoma, jis nestatė už savo komandos pralaimėjimą. Ir savo pasiaiškinime jis rašė, kad nėra susijęs su lažybomis. Trečiadienį rinksime klubo valdybą ir spręsime ką daryti dėl šių krepšininkų. Aš buvau jau viešai pasakęs, kad šių kaltinamųjų krepšininkų likimas mūsų komandoje yra sunkiai įsivaizduojamas, tačiau tai tik mano asmeninė nuomonė. Pažiūrėsime kokį sprendimą priims klubo valdyba. Kol kas nenorėčiau spėlioti.
Džiaugiuosi, kad šis skandalas - išaiškintas. Vien nuo to fakto mes buvome pašiurpę ir patys inicijavome tyrimą. Ateityje treneriams bus lengviau dirbti. Tikiuosi, kad panašių dalykų LKL nepasikartos ir bus šviesesnė ateitis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder