Nagrinėta Aurimo Didžbalio byla dėl dopingo

Nagrinėta Aurimo Didžbalio byla dėl dopingo

Lietuvos sunkios atletikos federacija skelbia, kad ketvirtadienį Budapešte įvyko Aurimo Didžbalio bylos nagrinėjimas dėl užterštų maisto papildų vartojimo.

Pranešime teigia, kad sunkiosios atletikos federacija pateikė visus įrodymus, kad nėra A.Didžbalio kaltės ar neatsargumo.

Sprendimas turėtų būti priimtas per mėnesį.

2016 metų olimpinis prizininkas pernai gruodį planetos pirmenybėse laimėjo sidabro medalį, bet jį lydėjo šešėlis: Monrealio (Kanada) antidopingo laboratorijoje nustatyta, kad A.Didžbalio organizme buvo selektyvių androgeninių receptorių moduliatorių SARM S-22, kurie suteikia jėgos ir išvysto raumenyną.

A.Didžbalis ir jo treneris, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas neigė, kad atletas vartojo dopingą, ir planavo tirti B mėginį bei sportininko vartotus maisto papildus.

Lietuvos sunkiosios atletikos vyrus dopingo šešėlis lydi ne vienerius metus.

Vienas garsiausių šalies sunkiaatlečių Ramūnas Vyšniauskas dusyk buvo diskvalifikuotas dėl dopingo, o A.Didžbalis buvo nušalintas nuo sporto dvejiems metams po 2012 m. Europos čempionato, kuriame jo organizme rasta dehidrochlormetiltestosterono.

Balandžio mėnesį Klaipėdos pareigūnai atliko kratą uostamiesčio sunkiosios atletikos klube, kuriam vadovauja B.Vyšniauskas.

Tarp rastų vaistų būta ir dopingo medžiagų, auginančių raumenų masę ir turinčių keistus šalutinius poveikius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder