"Neptūną" egzaminuos Ukrainos vicečempionai

"Neptūną" egzaminuos Ukrainos vicečempionai

Spalio 13 dieną, sekmadienį, 18 val. "Švyturio" arenoje Klaipėdos "Neptūnas" pradės oficialų 2013-2014 metų VTB Vieningosios lygos sezoną. Pirmasis klaipėdiečių varžovas - Ukrainos vicečempionas - Mariupolio "Azovmaš" klubas. [CITATA]

Tai išties galinga ekipa, savo gretose turinti keturis Ukrainos krepšinio rinktinės žaidėjus - Maksimą Pustozvoną (Maksym Pustozvonov), Dmytrą Zabirčenką (Dmytro Zabirchenko), Igorį Zaicevą (Igor Zaytsev) ir Kirilą Natiažką (Kyrylo Natyazhko), tris legionierius iš JAV - Markusą Ginijardą, Kolemaną Kolinsą (Coleman Collins) ir Deriką Lau (Derrick Low) bei australą Danielą Kickertą (Daniel Kickert).

Gaus videomedžiagos

Šios komandos žaidimas vyksta per įžaidėją D. Lau. Tai gerai Lietuvos krepšinio visuomenei pažįstamas žaidėjas, puikiai rungtyniavęs "Šiaulių" ekipoje.

Kiti du minėti amerikiečiai taip pat labai patyrę: K. Kolinsas rungtyniavo Vokietijos, Prancūzijos, Bosnijos ir Hercegovinos ekipose, M. Ginijardas - Vokietijoje, Izraelyje ir Lenkijoje.

"Kontaktuojame su kolegomis iš Lietuvos, dirbančiais Ukrainoje, Pauliumi Juodžiu ir Romualdu Petroniu. Renkame informaciją, mums žadėjo pagelbėti, atsiųsti filmuotos medžiagos. Norime kuo geriau išstudijuoti varžovus ir savo žiūrovų akivaizdoje gerai pasirodyti", - aiškino "Neptūno" treneris Kazys Maksvytis.

Jau dabar aišku, kad "Neptūnui" rungtynėse su Mariupolio "Azovmaš" nepadės prieš porą savaičių čiurnos traumą patyręs Arnas Butkevičius.

Medikai kalba, kad gydymas gali užtrukti nuo 4 iki 6 savaičių. Taip pat mikrotraumas yra patyrę, tačiau kęsdami skausmus turėtų žaisti Simas Galdikas ir Valdas Vasylius.

VTB pirmenybėse neptūniečiai rungtyniaus B grupėje su Maskvos CSKA, Samaros "Krasnyje Krylja", Liubercų "Triumf", Chimkų "Chimki", Volgogrado "Krasnyj Oktiabr" (visos iš Rusijos), Rygos VEF (Latvija), Astanos "Astana" (Kazachstanas), Minsko "Cmoki-Minsk" (Baltarusija) ir Mariupolio "Azovmaš" (Ukraina) ekipomis.

NETEKTIS. "Neptūnui" dar maždaug 2-4 savaites nepadės čiurnos traumą patyręs Arnas Butkevičius. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Varžovai tikrai pajėgūs, dėl pergalių teks gerokai paprakaituoti. VTB lygoje norėtume prasibrauti į aštuntuką. Jei pavyktų tai padaryti, iš VTB gautume premijas, - apie tikslus kalbėjo "Neptūno" treneris. - Gal ir gerai, kad paskutinė LKL dvikova su "Lietkabelio" ekipa buvo sunki. Mūsų žaidėjai bus rimčiau nusiteikę, labiau susikoncentruos ir savoje salėje sieksime pergalės. Privalome savoje arenoje žaisti gerai. Kol kas šį sezoną namuose oficialių rungtynių nepralaimėjome, norėtųsi, kad šios tradicijos tęstųsi", - pridūrė K. Maksvytis.

Atsikratė debiutantų etiketės

Anot "Neptūno" klubo vadovo Osvaldo Kurausko, šiemet klaipėdiečiai turėtų jaustis užtikrinčiau, kadangi jau nebus VTB Vieningosios lygos naujokai.

"Šiame sezone mes jau nebūsime debiutantai, todėl tikslai keliami rimtesni. Preliminariai jau žinome, ko tikėtis iš komandos. Be abejo, mes tikimės pasirodyti geriau, nei praėjusiais metais. Svarbu ir tai, kad išliko beveik visa pernykštė sudėtis, o taip pat ir trenerių štabas. Tokie dalykai turi įtakos rezultatams", - sakė jis.

Pasiteiravus, su kuria grupės komanda "Neptūnui" kovoti bus sunkiausia, O. Kurauskas nesiryžo skirstyti varžovų į silpnus ar stiprius.

"Aš negaliu išskirti jokio konkretaus mačo, visi jie bus nelengvi. Lygoje silpnų komandų nėra. Netgi naujokė "Krasnyj Oktiabr" ekipa turi gerų žaidėjų. Lengvų rungtynių nebus, atsipalaiduoti neturėsime kada. Juk turbūt pamenate, jog praėjusiame sezone, kai mes kovėmės Krasnojarske, "Žalgiris" pralaimėjo Minsko "Cmoki" komandai, o tai turėjo įtakos galutiniam komandų išsidėstymui turnyro lentelėje. Didelį dėmesį skirsime kiekvienoms rungtynėms. Manau, jog įdomi kova virs su "Cmoki" komanda, kurios treneriu tarpsezoniu tapo jaunas Lietuvos krepšinio specialistas Donaldas Kairys. Be abejo, mūsų žiūrovai visuomet laukia Maskvos CSKA atvykimo. Juk kaip parodė praėjęs sezonas, būtent per rungtynes su CSKA arenoje susirinko daugiausiai žmonių", - situaciją komentavo "Neptūno" klubo vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder