"Neptūnas" įveikė "Šiaulius" ir pateko į LKL pusfinalį

"Neptūnas" įveikė "Šiaulius" ir pateko į LKL pusfinalį

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkai lemiamose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse “Švyturio” arenoje rezultatu 89:88 palaužė “Šiaulių” ekipą ir prasibrovė į pusfinalį. Kazio Maksvyčio auklėtiniai seriją laimėjo rezultatu 2:1 ir pusfinalyje iki dviejų pergalių kausis su Prienų “TonyBet” ekipa.

Klaipėdiečiai laimėjo pelnytai – pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o kelis kartus persvara buvo išaugusi ir iki dviženklo skirtumo - 48:38, 69:59, 77:66.

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ - 89:88 (22:24, 27:16, 20:22, 20:26) .

„Neptūnas“: Marius Runkauskas – 15 tšk., Martynas Mažeika (7 rez. perd.) ir Valdas Vasylius - po 14, Edgaras Ulanovas - 11, Simas Galdikas - 10, Tyrone‘as Brazeltonas ir Vytautas Šarakauskas - po , Justas Sinica – 6, Mindaugas Girdžiūnas – 1 tšk..

„Šiauliai“: Derekas Needhamas - 25 (9 rez. perd., 29 naud. bal.), Travisas Leslie - 20, Darius Pakamanis - 12, Chrisas Cooperis ir Arnas Labuckas - po 10, Vytautas Šulskis - 8.

Priminsime, kad neptūniečiai pirmąją ketvirtfinalio dvikovą, vykusią gegužės 1 dieną Klaipėdoje, laimėjo po permainingos kovos rezultatu 86:83, antrose rungtynėse Šiauliuose pralaimėjo rezultatu 66:95.  

Tai neptūniečius tik dar labiau įpykdė ir paskatino kautis su dideliu sportiniu pykčiu. “Neptūnui” papildomų jėgų įkvėpė ir gausiai “Švyturio” arenoje susirinkę krepšinio sirgaliai, kurie savo miesto ekipą palaikė itin aktyviai.

Kad „Neptūnas“ sugeba reikiamu metu atsitiesti ir parodyti charakterį, šį sezoną buvo įrodyta ne kartą. Priminsime, kad šiemet neptūniečiai "Šiaulių" ekipą ketvirtfinalyje eliminavo iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro. Tąkart kelialapį į LKF taurės turnyro finalo ketverto varžybas klaipėdiečiams lėmė atsakomosiose rungtynėse iškovota pergalė net 27 taškų skirtumu - 74:47.

Ši skambi pergalė buvo iškovota senojoje "Neptūno" sporto salėje. Pirmoje dvikovoje Šiauliuose "Neptūno" krepšininkai, rungtyniavę be vieno iš ekipos lyderių Justo Sinicos, patyrė nesėkmę rezultatu 79:92, tad klaipėdiečiams jau žūtbūt reikėjo pergalės daugiau nei 13 taškų skirtumu. Užduotis įvykdyta su solidžiu kaupu.

LKL reguliariajame čempionate "Šiauliai" ir "Neptūnas" šį sezoną susitiko du kartus ir pasidalijo po pergalę: 2013 metų spalio 1 dieną Klaipėdoje rezultatu 91:69 nugalėjo neptūniečiai, o balandžio 15 dieną Šiauliuose jau sėkmė lydėjo Saulės miesto atstovus - 90:79.

"Neptūnas" LKL reguliariajame čempionate užėmė trečiąją vietą (14 pergalių, 6 nesėkmės), šiauliečiai - šeštąją (20 pergalių, 14 nesėkmių).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder