"Neptūnas" nusileido "Lokomotiv-Kuban" ekipai

"Neptūnas" nusileido "Lokomotiv-Kuban" ekipai

Klaipėdos "Neptūnas" tarptautiniame Vlado Garasto taurės turnyre 60:93 nusileido turnyro favoritams - Rusijos Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" krepšininkams, kurių gretose žaidžia Lietuvos rinktinės žaidėjas Simas Jasaitis.

Klaipėdiečiai rungtynes žaidė be mikrotraumas patyrių Giedriaus Gusto (pasitempęs kojos raumenį) ir Evaldo Dainio (atsinaujino peties trauma). Gali būti, kad juos išvysime antradienio rungtynėse su Dnepropetrovsko "Dnipro" (Ukraina) ekipa (rungtynių pradžia - 20.15 val.).

Rusijos krepšininkai, kurių gretose daug pajėgių žaidėjų, tarp kurių buvę Atėnų "Panathinaikos" atstovai - Nicko Calathesas ir Alexas Maričius, pirmąjį kėlinį su neptūniečiais rungtyniavo apylygiai, tačiau antrajame kėlinyje klaipėdiečiai sugebėjo pelnyti tik 5 taškus, o tuo tarpu varžovai surinko 23. Tai rusams leido susikrauti solidų pranašumą - 53:27 ir jau ramiau rungtyniauti antroje rungtynių dalyje.

Kazys MAKSVYTIS, "Neptūno" treneris: "Rungtyniavome prieš stiprų varžovą, kaip matėte, kad buvome nusiteikę agresyviai. Šiandien savo komandai už energiją parašyčiau 9-10, ypač už gynybą, o už išpildymą - gal mažiau. Kadangi yra draugiškas turnyras, mokėmės tam tikrų dalykų, eksperimentavome, stengėmės įgyvendinti savo uždavinius. Varžovas prieš šias rungtynes turėjo laisvą dieną, o mes žaidėme trečias rungtynes paeiliui".

STATISTIKA

"Neptūnas" - "Lokomotiv-Kuban" - 60:93 (22:30, 5:23, 15:18, 18:22).

Neptūniečių gretose vėl išsiskyrė Deividas Gailius, pelnęs 19 taškų (dvitaškiai 2/4, tritaškiai 4/6, baudos 3/6), Laurynas Mikalauskas pridėjo 8 taškus, Vytautas Šarakauskas - 7, Dane Johnson, Mindaugas Girdžiūnas ir Marius Runkauskas - po 6, Raimundas Danys - 5, Martynas Mažeika - 3 tšk.

"Lokomotiv-Kuban" rezultatyviausiai žaidė: Valerij Lichodej - 19, Nikita Shabalkin - 16, Simas Jasaitis ir Nick Calathes - po 11 tšk.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder