"Neptūnas" V. Garasto turnyrą pradėjo nesėkme

"Neptūnas" V. Garasto turnyrą pradėjo nesėkme

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkams nepavyko pergale pradėti tarptautinio Vlado Garasto taurės turnyro - neptūniečius "Švyturio" arenoje rezultatu 78:94 (19:23, 15:28, 14:28, 30:15) nugalėjo Lietuvos vicečempionai - Vilniaus "Lietuvos rytas".

Klaipėdiečiai pirmąjį rungtynių kėlinį su vilniečiais kovėsi kaip lygūs su lygiais - vienu metu pirmavo 8:6, tačiau netrukus "Lietuvos rytas" sužaidė atkarpą 11:2 ir išsiveržė į priekį - 10:17.

Tuomet jau įspūdingą atkarpą sužaidė ir neptūniečiai: gražiu dėjimu žiūrovus įaudrino Deividas Gailius, netrukus iš po krepšio 2 taškus pelnė ir dar pražangą išpravokavo Laurynas Mikalauskas bei vėl 2 taškais varžovus nubaudė D. Gailius. Po šių gražių akimirkų rezultatas tapo lygus - 17:17.

Visgi antrąjį kėlinį sėkmingiau sužaidę vilniečiai susikrovė dviženklę taškų persvarą - 51:34, o antroje rungtynių pusėje skirtumas buvo perkopęs ir 30 taškų ribą, tačiau neptūniečiai rungtynių pabaigoje parodė charakterį ir skirtumą sušvelnino.

"Neptūno" gretose Martynas Mažeika surinko 15 taškų, Deividas Gailius - 14. "Lietuvos rytui" po 12 taškų pelnė net keturi krepšininkai: Steponas Babrauskas, Renaldas Seibutis, Predragas Samardžiskis, Dovydas Redikas, po 11 taškų pridėjo Mindaugas Katelynas ir Janis Blūmas

TRENERIŲ KOMENTARAI

"Neptūno" treneris Kazys MAKSVYTIS: "Mūsų aukštaūgiai ir visa komanda greitai prisirinko pražangų ir praradome galimybę agresyviai gintis. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis - prasta gynybą. Buvo ir gražių akimirkų, tačiau vietomis išryškėjo ir silpnosios vietos. Iki sezono pradžios dar turime laiko, bandysime taisytis. Kol kas dar vyksta žvalgyba ir eksperimentavimo laikotarpis."

"Lietuvos ryto" treneris Aleksandras DŽIKIČIUS: "Tai tik draugiškos rungtynės, vienas iš pasiruošimo etapų. Komanda kol kas treniruojasi tik tris savaites, tikrojo komandos pajėgumo dar negalime matyti."

 

V. Garasto taurės turnyro tvarkaraštis

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)

20.15 val. "Lokomotiv-Kuban" - "Budivelnik";

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)

18 val. "Lietuvos rytas" - "Dnepr";

20.15 val. "Neptūnas" - "Budivelnik";

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)

18 val. "Dnepr" - "Budivelnik";

20.15 val. "Neptūnas" - "Lokomotiv-Kuban";

Rugsėjo 10 d. (pirmadienis)

18 val. "Lietuvos rytas" - "Budivelnik";

20.15 val. "Dnepr" - "Lokomotiv-Kuban";

Rugsėjo 11 d. (antradienis)

18 val. "Lietuvos rytas" - "Lokomotiv-Kuban";

20.15 val. "Neptūnas" - "Dnepr".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder