"Neptūno" treneris Tomas Gaidamavičius: "Kartais krepšinyje pergalę lemia ir sėkmė"

"Neptūno" treneris Tomas Gaidamavičius: "Kartais krepšinyje pergalę lemia ir sėkmė"

"Klampios, keistos, sunkios rungtynės. Niekaip nepavyko perlaužti jų, blogai pradėjome pirmąjį kėlinį, nežinau, kuo tai paaiškinti. Lyg ir nusiteikėme, supratome mačo svarbą, bet..." - po rezultatu 76:79 pralaimėtos dvikovos Kėdainiuose prieš vietos "Nevėžį-Optibet" kalbėjo Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

Jo teigimu, faktas, kad "Nevėžis-Optibet" prieš tai buvo pralaimėję 11 rungtynių iš eilės, neptūniečiams atsipalaiduoti teisės nesuteikė.

"Nemanau, kad kaltas atsipalaidavimas. Daug šnekamės. Nežinau, kaip paaiškinti, kad profesionalūs krepšininkai, ypač pirmoje rungtynių pusėje, tiek kartų prametė iš po krepšio... Nepataikėme mes, pataikė jie. Kamuolys yra apvalus, nieko nepadarysi, kartais krepšinyje pergalę lemia ir sėkmė", - pabrėžė T. Gaidamavičius.

Klaipėdos komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir įspūdingą seriją fiksuojantis puolėjas Matas Jogėla - trečiadienio susitikime jis pasiekė karjeros rekordą naudingumo balų grafoje.

22-ejų krepšininkas per 30 minučių pelnė 18 taškų (6/6 dvit., 0/3 trit. 6/6 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir surinko 31 efektyvumo balą.

TIKSLAS. "Neptūno" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius kaskart savo žaidėjams bando išaiškinti, kad reikia iš visų jėgų kautis dėl kiekvienos pergalės. "Šiemet esame jaunų žaidėjų komanda, tad kiekviena pergalė - laba svarbi", - akcentavo jis.

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei sudėtingą tritaškį su atakos pabaigą skelbiančia sirena pataikė "Nevėžio" įžaidėjas plungiškis Jokūbas Gintvainis.

Paskutinėmis sekundėmis du taiklius baudos metimus pataikė šiemet Kėdainių ekipos garbę ginantis klaipėdietis Julius Kazakauskas.

"Neptūno" oficialios svetainės apžvalgininkai įvardijo ir pralaimėjimo priežastis: "Nors po krepšiais dominavęs "Neptūnas" atkovojo 40 kamuolių, kai varžovai 30, tačiau šioje dvikovoje Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams koją kišo pataikymas iš toli (22 proc.) bei klaidos (17)."

Kėdainiuose nežaidė nugaros skausmus jaučiantis kapitonas Martynas Mažeika, tačiau jis galbūt pasirodys artimiausiame "Neptūno" mūšyje vasario 6-ąją, kai "Švyturio" arenoje apsilankys Pasvalio "Pieno žvaigždės".

"Nevėžio-Optibet" ekipą į pergalę vedė 16 taškų pelnęs Arielis Hukporti (11 atk. kam.), 14 taškų pridėjo J. Kazakauskas, po 13 - Sedrickas Barefieldas ir Panagiotis Kalaitzakis.

"Neptūno" gretose Evaldas Šaulys (3/6 trit.) ir M. Jogėla (9 atk. kam., 31 naud. bal.) pelnė po 18 taškų, Džiugas Slavinskas - 13, Simas Galdikas - 8, Giedrius Stankevičius - 5 tšk.

"Neptūnas" su 6 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų LKL turnyro lentelėje žengia septintas, o "Nevėžis-Optibet", savo sąskaitoje turintis tiek pat pergalių, bet patyręs vienu pralaimėjimu mažiau, yra laipteliu aukščiau - šeštas.

KAPITONO SUGRĮŽIMAS. Tikimasi, kad artimiausiose "Neptūno" rungtynėse su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis", kurios vyks vasario 6 dieną, į aikštę jau išbėgs Klaipėdos ekipos kapitonas Martynas Mažeika (nuotraukoje iškėlęs rankas).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder