Netikėtumas čempionate - Airinė Palšytė prarado titulą

Netikėtumas čempionate - Airinė Palšytė prarado titulą

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Neįprasta tvarka medalius išsidalino šuolininkės į aukštį. Airinė Palšytė peršoko 180 cm ir turėjo pripažinti asmeninį uždarų patalpų rekordą pakartojusios Urtės Baikštytės pranašumą – šiaulietė įveikė 186 cm.

„Emocijos neblogos, nes šiandien prieš varžybas savijauta buvo sunki. Džiaugiuosi rezultatu, nors norėjau šokti dar aukščiau, bet techninės klaidos pakliudė. O dėl vietos nežinau, tiesiog Airinei šiandien nepasisekė, pasiseks kitą dieną“, – už A.Palšytę stipresne nesijaučia U. Baikštytė.

Praėjusią vasarą šuolininkę kamavo trauma, tad iš šios žiemos aukštų rezultatų mamos Juzefos Baikštienės treniruojama lengvaatletė apskritai nesitikėjo.

„Tikslo prieš žiemą neturėjome, nes pasiruošimas buvo tikrai sunkus dėl traumų, negalėjau pilnai treniruotis. Praeitą savaitgalį peršokau 186 cm ir pajutau, kad pataisiusi tam tikras technines detales galiu šokti. Džiaugiuosi, kad šiandien įveikiau 186 cm, bet vasarą reikės šokti virš 190 cm“, – Europos čempionato normatyvo tikisi U.Baikštytė.

Tuo tarpu A.Palšytė žiemą baigia geriausią rezultatą pasiekusi komercinėse varžybose Vokietijoje – ten ji įveikė 192 cm. Prieš metus sportininkė pasidabino Europos čempionato bronza, tačiau birželį patirtos traumos pasekmes ji jaučia dar ir dabar.

„Pirmasis sezono startas buvo tokio lygio, kur galvojau „na va, pagaliau virš 190“. Labai sunkiai sekėsi „kaparotis“ iš 180-185 cm tiek vasaros eigoje, tiek vėliau pasiruošimo periode. Bet kai įveikiau 192 cm, tai šiuo metu atrodo, kad viskas sezone klostėsi šiek tiek ne taip. Koja lyg ir atsistatė, bet lenda kitų skausmelių. Toks yra sportas ir negali kažko kaltinti bei ieškoti kažkokių pasiteisinimų“, – žiemos startus įvertino A.Palšytė.

Šuolininkė prisipažįsta, kad kol kas didžiausias galvos skausmas yra šlubuojanti technika. Dėl to Klaipėdoje varžybas ji buvo priversta palikti su sau neįprastu rezultatu.

„Šiandien koją pakišo šiokie tokie techniniai niuansai. Nepasakyčiau, kad šuoliai buvo blogi. Urtė po varžybų priėjusi sakė „kaip nepatogiai jaučiuosi, esi visa galva geresnė“. Aš taip savęs nestatau, sektoriuje esame visos lygios, šiandien laimėjo ji ir už ją džiaugiuosi. Man nepasisekė, atrodė, kad virš kartelės kilau, bet dėl atsispyrimo vietos ir padėties „nusinešdavau“ kartelę“, – aiškino A.Palšytė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder