Nigerija į Taičio vartus įmušė šešis įvarčius

Nigerija į Taičio vartus įmušė šešis įvarčius

Taičio rinktinė – silpniausia FIFA Konfederacijų taurės turnyro dalyvė, ir tuo pirmadienį neleido suabejoti Nigerijos futbolininkai. Jie 6:1 (3:0) sutriuškino Okeanijos čempionę ir tapo B grupės lydere.

Šiemet Afrikos čempione tapusi Nigerijos rinktinė pirmus du įvarčius pelnė per 10 minučių ir neleido suabejoti savo pranašumu.

Tris kartus kamuolį į vartus tiksliai pasiuntė Nnamdi Oduamadi. „Varese“ klubui Italijoje atstovaujantis puolėjas iki šios dvikovos nacionalinėje rinktinėje buvo pelnęs tik vieną įvartį.

Du kartus pasižymėjo portugalų „Braga“ ekipos gynėjas Uwa Eldersonas.

Kartą kamuolys Taičio rinktinės vartuose atsidūrė Jonathanui Tehau nukreipus kamuolį į savus vartus.

Tačiau J. Tehau tapo bene ryškiausia vakaro žvaigžde. Mažiau nei 200 tūkst. gyventojų turinčio Taičio futbolininkas pelnė vienintelį įvartį Okeanijos regiono komandai. Tai bene ryškiausias momentas Taičio futbolo istorijoje.

Taičio futbolininkai po finalinio teisėjų švilpuko apsuko garbės ratą Belo Horizontės miesto stadione ir dėkojo aistruoliams, iš kurių daugelis palaikė autsaideriais vadintą komandą.

Savo ruožtu Nigerijos rinktinės treneris Stephenas Keshi neatrodė patenkintas – dar pirmajame kėlinyje jo auklėtiniai galėjo pelnyti bent trimis įvarčiais daugiau, tačiau per daug atsipalaidavę neišnaudojo progų.

Laimėjusi rungtynes penkių įvarčių persvara, Nigerija tapo B grupės lydere. Tris taškus pogrupyje taip pat turi Ispanijos rinktinė.

Taičio futbolininkų, iš kurių vos vienas yra profesionalas, ketvirtadienį laukia dar rimtesnis išbandymas – 22 val. jie pradės dvikovą su pasaulio ir Europos čempione Ispanija. Dvikovą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Tą pačią dieną Nigerijos rinktinė varžysis su Urugvajumi, ir tikėtina, kad tai bus kova dėl kelialapio į Konfederacijų taurės turnyro pusfinalį.

Iš keturių pogrupio rinktinių į pusfinalį pateks dvi pajėgiausios komandos.

Antradienį Konfederacijų taurės turnyre – pertrauka, o trečiadienį rungsis A grupės komandos: Brazilija varžysis su Meksika, o Italija – su Japonija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder