Nuspręsta įvesti sportininko krepšelį

Nuspręsta įvesti sportininko krepšelį

Nors Estijos sporto treneriai dažnai peikia pas juos įvestą sportininko krepšelio sistemą, tačiau Klaipėda nusprendė į tai nekreipti dėmesio ir pasekė jų pavyzdžiu. Uostamiesčio politikai ketvirtadienį patvirtino sportininko krepšelio sistemą.

Skaičiuojama, kad sportininko krepšelio dydis vienam vaikui per mėnesį svyruos nuo 63 iki 99 litų.

Sportuojančio vaiko krepšelis bus diferencijuojamas, atsižvelgiant į mokymo grupes ir sportuojančių vaikų skaičių.

Jei vaikas yra pradinio rengimo grupėje (pirmi treji sportavimo metai), tai krepšelio dydis vienam sportuojančiam vaikui per mėnesį sieks iki 63 Lt, jei meistriškumo ugdymo grupėje (ketvirti-septinti sportavimo metai) - iki 81 Lt, jei meistriškumo tobulinimo grupėje (aštunti-devinti sportavimo metai) - iki 99 Lt.

Priminsime, kad šių metų gegužės 30 dieną Klaipėdos tarybos nariai priėmė sprendimą, kad toliau finansavimą iš biudžeto gautų rankinis, krepšinis, plaukimas, povandeninis plaukimas, futbolas, tinklinis, laisvosios imtynės, graikų-romėnų imtynės, dziudo, boksas, sunkioji atletika, lengvoji atletika, sportinė gimnastika, meninė gimnastika, sportinė aerobika ir dviračių sportas.

Visos kitos mieste kultivuojamos sporto šakos privalės verstis kaip klubai, už kiekvieną auklėtinį iš valdžios gaus nustatytą sumą lėšų, vadinamąjį sportininko krepšelį.

Klaipėdos miesto sporto reformos metu Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje perskirstyta savivaldybės biudžeto lėšų suma siekia apie 1,1 mln. Lt, kurią 2014 metais numatoma skirti sportininkų krepšeliams formuoti.

Skaičiuojame, kad iš sportininko krepšelio bus galima finansuoti apie 1100 vaikų.

Nereikia pamiršti, kad dėl sporto reformos įgyvendinimo darbo netenka 29 darbuotojai (23 treneriai ir 6 administracijos darbuotojai). Taigi, jų atleidimo kompensacijų išmokos sportininkų krepšeliui skirtas lėšas gali sumažinti maždaug 400 tūkstančių litų.

Tarybos nariai įrašė protokolinę rekomendaciją 400 tūkstančių litų ieškoti ne iš sporto, o iš kitų 2014 metų Savaivaldybės biudžete numatytų šaltinių.

Tačiau tai gali ir neišdegti. Jei valdžios atstovai neturės iš kur paimti trenerių ir kitų darbuotojų kompensacijoms išmokėti reikalingų 400 tūkstančių litų, tuomet sportininko krepšelio biudžetas susitrauks iki 678 tūkst. Lt.

Tuomet bus galima finansuoti gerokai mažiau vaikų - vietoj biurokratų įvardijamo 1100 iki maždaug 700 vaikų. Vadinasi, kad, palyginti su ankstesne sistema, būtų galima finansuoti tik maždaug 200 vaikų daugiau.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder