Paaiškėjo 43-iosios Kuršių marių regatos nugalėtojai

Paaiškėjo 43-iosios Kuršių marių regatos nugalėtojai

Šeštadienį įvyko paskutinis, penktasis, 43-iosios tarptautinės Kuršių marių buriavimo regatos "Swedbank" taurei laimėti etapas, po kurio paaiškėjo varžybų nugalėtojai.

0 grupėje pirmąją vietą užėmė "Arabela" (kapitonas Raimondas Šiugždinis), I grupėje - "Katarina Jee" (Martas Tamas (Mart Tamm, Estija), II grupėje - "X'as" (Sergejus Moliakovas), III grupėje - "Nida" (Arūnas Burkšas), IV grupėje - "Vėtra" (Linas Baublys), V grupėje - "Tango" (Aidas Narbutas), VI grupėje - "Verdenė" (Gražvydas Lukoševičius), VII 1-a grupėje - "Nerija" (Andrius Končius), o VII 2-a grupėje - "Aphrodite 25" (Anatolijus Dmitriščiukas).

Paskutinis Kuršių marių regatos etapas jaukė lyderių planus ir rikiuotę. Nemažai jachtų nespėjo laiku startuoti.

Startuoti nespėjo, pavyzdžiui, I grupės lyderės "Katarina Jee" (Estija) ir "Baltas" (Klaipėda). Kadangi tai buvo lemiamos lenktynės, šios jachtos žiūrėjo tik viena kitos ir visiškai nesidairė į kitus konkurentus, todėl pražiopsojo galimybę startuoti.

Po penktojo etapo keitėsi prizininkų trejetas 0 grupėje, kurioje plaukė RS-280 klasės jachtos. Nugalėjo kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujama "Arabela". Antras liko Sauliaus Pajarsko vadovaujamas "Raganosis", o trečiąją vietą užėmė kapitono Šarūno Abraičio vadovaujamas "Hornas".

Paskutiniame etape itin svarbų vaidmenį suvaidino silpnas vėjas, kuris dar pasisuko ne taip, kaip buvo numatyta.

"Prieš penktąjį etapą prognozės buvo pesimistinės, nes rodė, kad iš ryto vėjo bus, bet paskui jis rims ir suksis, galiausiai visiškai nurims ir papūs tik po pietų arba visiškai vakare. Buvo pavojus, kad plaukimas iš viso neįvyks, bet startą pavyko duoti, nors vėjas buvo vos 1-1,5 metro per sekundę", - sakė vyriausiasis varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

Nors buvo prognozuojama, kad vėjas suksis į pietryčius, jis pakeitė kryptį į rytus ir laimėjo daugiausia tie, kurie neskaitė prognozių bei vadovavosi nuojauta.

"Skaičiusieji prognozes, nuplaukė į dešinę ir visi pralošė, o kas liko kairėje pusėje, pagavo tą vėjo pasisukimą ir išėjo į priekį", - pasakojo R. Žentelis.

Nors vėjas ir padvelkė, teisėjai nutarė nerizikuoti ir olimpinę dviejų jūrmylių distanciją ties Nida sutrumpino, nes jei vėjas būtų visiškai nurimęs, etapas galėjo žlugti.

43-iojoje Kuršių marių regatoje dalyvavo 60 jachtų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder