Paplūdimio tinklininkės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina turnyre Vilniuje užėmė antrąją vietą

Paplūdimio tinklininkės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina turnyre Vilniuje užėmė antrąją vietą

Vilniuje, "Credit24" aikštyne prie Baltojo tilto, vykusiame Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato "Satellite" serijos turnyre Lietuvos atstovės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina užėmė antrąją vietą.

19-metės mūsų šalies paplūdimio tinklininkės finale sekmadienį 1-2 (15:21, 21:14, 16:18) nusileido ukrainietėms Valentinai Davidovai ir Jevgenijai Ščipkovai.

Mačas truko 46 min.

"Mums pergalė šiame turnyre yra labai netikėta, nes mes nepažinojome varžovių ir buvo sudėtingos oro sąlygos. Nors panašiomis sąlygomis kiek anksčiau vyko ir turnyras Maskvoje, bet Vilniuje apie aukso medalius negalvojome. Esame labai laimingos", - po finalo kalbėjo ukrainietės.

Vos kiek daugiau nei metus kartu sportuojančios U. Andriukaitytė ir I. Zobnina iškovojo didžiausią karjeros pergalę. "Satellite" serijos varžybose tokio rezultato nebuvo pasiekusi nei viena Lietuvos pora.

"Visų varžybų metu mėgavomės žaidimu ir stengėmės atsipalaiduoti. Mūsų niekas neverčia žaisti tinklinio, mes tą darome savo noru. Mums padėjo ne tiek meistriškumas, kiek laisvė - varžovės jautė spaudimą. Stengsimės, kad šie medaliai mums nesukeltų didelės atsakomybės. Svarbu toliau mylėti sportą ir žaisti. Šį kartą dar nepavyko laimėti visko, bet kitą kartą galbūt bus dar geriau", - sakė Lietuvos tinklininkės.

U. Andriukaitytė ir I. Zobnina šiame turnyre iškovojo keturias pergales ir patyrė dvi nesėkmes.

Kitas Lietuvos duetas - Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė - užėmė penktąją vietą, o Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazuraitytė liko 13-os.

Beje, kovoje dėl patekimo į pusfinalį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pralaimėjo U. Andriukaitytei ir I. Zobninai.

"Žinojome, kad Ieva su Monika mus labai gerai pažįsta ir yra visa galva aukštesnės savo meistriškumu. Mus būtent ir išgelbėjo psichologinė būsena. Per treniruotes beveik visada prieš jas pralaimime", - teigė I. Zobnina.

I. Dumbauskaitė, M. Povilaitytė, U. Andriukaitytė ir I. Zobnina atstovaus Lietuvos rinktinei Norvegijoje vyksiančiame paskutiniame, penktajame, Europos zonos Kontinentinės taurės etape, kurio nugalėtojos iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

"Mes neslėpsime, mūsų tikslas yra olimpinės žaidynės. Ne šių metų, bet 2020 metų žaidynės tikrai yra mūsų mintyse", - pridūrė U. Andriukaitytė ir I. Zobnina.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder