Parolimpiečius klaipėdiečiai pasitiko ąžuolo vainikais

Parolimpiečius klaipėdiečiai pasitiko ąžuolo vainikais

Šeštadienį „Vitės“ mokyklos sporto salėje prigūžėjo gausus būrys klaipėdiečių. Čia jie rinkosi pasitikti ir pasveikinti Klaipėdos parolimiečius sportininkus - lengvaatletę Ramunę Adomaitienę ir irkluotoją Augustą Navicką, grįžusius iš „Rio 2016“ parolimpinių žaidynių. Primename, kad R. Adomaitienė šuolių į tolį rungties finale buvo per centimetrą nuo bronzos ir iškovojo ketvirtąją vietą, o A. Navickas vyrų irklavimo varžybų 1000 m distancijoje užėmė 10-ąją vietą.

Šventės metu susirinkusiesiems buvo parodytas filmukas iš Vilniaus oro uoste įvykusio Lietuvos parolimpiečių pasitikimo, vėliau sveikinimo žodį tarė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis džiaugėsi klaipėdiečių sportininkų pasiekimais ir Ramunės bei Augusto pečius papuošė ąžuolo vainikais, o jų treneriams įteikė gėles.

„Šiomis dienomis aktyviai diskutuojama apie požiūrį į sportininkus, dalyvaujančius parolimpinėse žaidynėse, ir kaip jiems reiktų atsilyginti. Mano manymu, olimpiečiai medalius pelno įrodydami savo pajėgumą ir įveikdami varžovus. Na, o parolimpiečiams, prieš įveikiant varžovus, reikia dar ir įveikti savo negalią. Tai – dviguba našta ir atsakomybė. Taigi šie sportininkai turėtų būti dvigubai įvertinti“, - kalbėjo V. Grubliauskas.

Savo patirtimis pasidalino ir parolimpiečiai. Lengvaatletė pasakojo, kad sportas ją lydėjo visą gyvenimą, kadangi ji augo sportininkų šeimoje.  „Esu labai laiminga, kad po avarijos, kai negalėjau nei vaikščioti, nei ką kita daryti, aš vis tiek sugrįžau į sportą ir galiu toliau kovoti, siekti laimėjimų ir džiaugtis gyvenimu“, - sakė R. Adomaitienė.

Augustas sportuoti pradėjo dar mokykloje ir užsiėmė tuo ilgus metus. Kuriam laikui jį sustabdė trauma, tačiau artimų žmonių, trenerio, brolių pranciškonų dėka jis grįžo į sportą.

Sportininkams iš Klaipėdos šįsyk nepavyko iškovoti medalių, tačiau dėl laimėjimų jie bandys kovoti ir po ketverių metų Tokijuje vyksiančiose parolimpinėse žaidynėse. „Dabar bus laiko dalyvauti įvairiuose čempionatuose, kaupti patirtį ir pasiruošti kitoms parolimpinėms žaidynėms“, - sakė A. Navickas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder