Pasaulio mėgėjų kikbokso čempionate triumfavo lietuviai

Pasaulio mėgėjų kikbokso čempionate triumfavo lietuviai

Savaitgalį Vilniaus parodų centre "Litexpo" vykusiame sporto festivalyje bene daugiausiai dalyvių iš viso pasaulio pritraukė ten vykęs planetos mėgėjų kikbokso (K-1) čempionatas. Jame dalyvavo apie 250 sportininkų.

Kovotojai iš Italijos, Ispanijos, Rusijos, Kipro, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Moldavijos bei kitų šalių varžėsi skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį žiūrovai stebėjo čempionato kovas keliuose ringuose, kur techniškiausius smūgius demonstravo Lietuvos atstovai - didelė dalis mūsų šalies atstovų pasiekė finalus.

Lemiamose kovose pergales išplėšė ir naujaisiais pasaulio mėgėjų kikbokso čempionais tapo lietuviai Martynas Jasiūnas, Igoris Osininas, Janas Nausas, Sergejus Maslobojevas, Julius Mocka ir Paulius Mitkus. Nuo jų neatsiliko ir merginos- savo kategorijų aukso medalius išplėšė Dominyka Sriubiškytė ir Ernesta Kareckaitė. Antrąsias vietas užėmė Henrikas Vikšraitis, Mindaugas Narauskas ir Mantas Stankis.

Apie tai, kaip viskas vyko čempionate ir kaip sekėsi jame pasirodyti trumpai papasakojo jaunasis talentas, sporto klubo "Vendetta" atstovas Martynas Jasiūnas: "Po čempionato jaučiuosi puikiai, džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Smagu, kad laikas nuo laiko turime galimybę pasitikrinti, tai užtikrina nuolatinį mūsų darbą. Kuri kova buvo sunkiausia, nepasakysiu, nes visas užbaigiau anksčiau laiko. Priešininkai didelio įspūdžio nepaliko, yra tekę kovoti su daug stipresniais, bet visokia patirtis naudinga. Finalo kovoje susitikome su lietuviu Mindaugu Narausku. Per savo sportinę karjerą vos keletą kartų esu pralaimėjęs lietuviams, tad Mindaugas tikrai neturėjo didelių šansų. Gerbiu jį už tai, kad žinodamas mano pasiekimus lipo į ringą ir stojo į kovą. Ačiū organizatoriams už dar vieną puikų kovos menų renginį, pritraukusį tiek daug dalyvių ir palaikančiųjų".

Labiausiai visų dėmesį prikaustė Martyno Jasiūno, Sergejaus Maslobojevo, Juliaus Mockos, Jano Nauso, Igorio Osinino ir Henriko Vikšraičio pasirodymai. Šie sportininkai šiuo metu demonstruoja bene geriausią savo formą.

Kiek daugiau nei už mėnesio, lapkričio 14 dieną, pajėgiausi Lietuviai kausis "Siemens" arenoje, bušido "Hero's Series" turnyre.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder