Paulius Juodis: "Reikia pradėti kovą iš naujo"

Paulius Juodis: "Reikia pradėti kovą iš naujo"

Antradienį 18 val. "Švyturio" arenoje Klaipėdos "Neptūno" ekipa Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DNB NORD taurės varžybose sieks antrąkart nugalėti Vilniaus "Sakalų" ekipą.

Nors klaipėdiečiai pirmosiose rungtynėse, vykusiose  spalio 18 dieną Vilniuje varžovus nugalėjo dviženkle taškų persvara - 83:73, tačiau jokiu būdu negali būti ramūs.

Ambicingasis "Sakalų" ekipos treneris Kazys Maksvytis, šių metų vasarą kartu su Lietuvos 19-mečių rinktine tapęs pasaulio čempionu, pabrėžė, kad į Klaipėdą vyks vieno tikslo - pasiekti revanšo.

"Į Klaipėdą vyksime ne jūra grožėtis. Darysime viską, kad tik patektume į kitą LKF taurės varžybų etapą. Dešimties taškų deficitas - panaikinamas. Tai ir bandysime padaryti", - teigė jis.

Vilniaus komandos krepšinio specialistas pasidžiaugė tuo, kad atsakomosiose varžybose jau galės rungtyniauti visi žaidėjai.    

"Jau galės žaisti ir Virginijus Sirvydis, ir Arnas Butkevičius. Pirmosiose rungtynėse jie  nerungtyniavo dėl traumų. Manau, kad šie žaidėjai sustiprins mūsų puolimo grandį", - teigė K. Maksvytis.                                     

Šiek tiek liūdnesnės naujienos "Neptūno" komandos stovykloje - dėl kojos skausmų rungtynes gali praleisti 206 cm ūgio legionierius iš JAV Arinze Onuaku.

"Kol kas dar nėra aišku. Jis kurį laiką skundžiasi pėdos ir sąnario skausmais. Tris dienas nesitreniravo. Medikai jam atlieka išsamius tyrimus, laukiame rezultatų. Situacija turėtų paaiškėti tik prieš pat rungtynes", - teigė "Neptūno" komandos treneris Paulius Juodis.  

Įdomu pastebėti, kad būtent A. Onuaku buvo pagrindinis "Neptūno" komandos vedlys į pergalę pirmosiose LKF taurės rungtynėse su Vilniaus "Sakalais". Tuomet jis buvo rezultatyviausias komandoje - pelnė 21 tašką ir atkovojo 9 kamuolius.

"Jei jis negalės žaisti, teks labiau pasitikėti kitais aukštaūgiais. Su komanda jau stebėjome varžovų rungtynių vaizdo įrašus, analizavome jų žaidimą. Savo žaidėjams pasakiau, kad būtina sustabdyti patyrusį "Sakalų" žaidėją Virginijų Sirvydį. Jei mes jį paleisime, tuomet gali būti liūdna: jis turi taiklią ranką, šį krepšininką reikia itin kruopščiai prižiūrėti", - pabrėžė P. Juodis.

"Neptūnui", norint patekti į kitą LKF taurės varžybų etapą, užtenka nepralaimėti didesniu nei 10 taškų skirtumu.

- Dešimties taškų skirtumas - trapus, tačiau tai reikia pamiršti ir pradėti kovą iš naujo. Žinoma, namuose sieksime tik pergalės. Apie kitokias mintis negali būti nė kalbos", - pridūrė "Neptūno" komandos strategas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder