Pirmosiose "Match race" buriavimo dvikovose daugiausiai pergalių iškovojo "Arabela"

Pirmosiose "Match race" buriavimo dvikovose daugiausiai pergalių iškovojo "Arabela"

Kauno mariose vykusiose pirmosiose Lietuvoje "Match race" buriavimo varžybose po dviejų etapų pirmauja kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujam jachtos "Arabela" įgula.

Antrąją vietą užima "Raganosis-Finasta" (kapitonas Saulius Pajarskas), o trečiąją - "Hornas" (Šarūnas Abraitis).

Šios varžybos vyksta RS-280 jachtomis ir nuo įprastų buriavimo varžybų ar regatų skiriasi tuo, kad viename plaukime dalyvauja tik dvi visiškai vienodos jachtos.

Iš viso "Match race" varžybose Kauno mariose dalyvavo šešios RS-280 jachtos, kurios viena su kita dvikovose susitiko po du kartus.

Pirmajame varžybų rate geriausiai sekėsi "Raganosio-Finastos" įgulai, kuri labai permainingoje kovoje iškovojo visas penkias pergales. Jachta "Arabela" iškovojo keturias pergales, o "Hornas" - dvi.

Antrasis varžybų ratas vyko pučiant stipresniam (5-6 m/s) vėjui. Tądien nepralenkiama buvo "Arabelos" įgula, iškovojusi penkias pergales iš tiek pat galimų. Antrąją vietą užėmė "Raganosio-Finastos" įgula, laimėjusi tris plaukimus, o trečiąją - dvi pergales iškovojusi "Horno" įgula.

"Match race" varžybose jachtos turi įveikti distanciją, kuri susideda iš dviejų ratų: plaukimas prieš vėją, antvėjinio ženklo apsukimas, plaukimas pavėjui, pavėjinio ženklo apsukimas, plaukimas link antvėjinio ženklo, antvėjinio ženklo apsukimas ir plaukimas pavėjui į finišą, kuris yra toje pačioje vietoje, kur startas.

Trečiasis pusfinalio ratas ir finalinės "Match race" buriavimo varžybos vyks Kuršių mariose (Nidoje) rugpjūčio 17-19 dienomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder