Po šešių pralaimėjimų - „Žalgirio“ pergalė

Po šešių pralaimėjimų - „Žalgirio“ pergalė

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo šeštą pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ komandą.

Rungtynių pradžioje dvitaškį pataikė Marius Grigonis, Joffrey Lauvergne surinko šešis taškus iš eilės, du tritaškius smeigė M.Grigonis, o vieną tolimą metimą pataikė Nigelas Hayesas – 17:8. Po pertraukėlės iš toli pataikė ir Lukas Lekavičius, M.Grigonis pridėjo du taškus greitoje atakoje, o su pirmojo kėlinio sirena du taškus pelnė komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 24:12.

Prasidėjus antram ketvirčiui „Žalgiris“ pralaimėjo atkarpą 0:6, bet tada po tritaškį pataikė Thomasas Walkupas ir N.Hayesas – 30:20. Penkis taškus iš eilės pelnė M.Grigonis, trečią savo tritaškį smeigė N.Hayesas, J.Lauvergne įdėjo iš viršaus, o itin tolimą tritaškį metimą kėlinio pabaigoje pataikė puikią pirmą rungtynių dalį sužaidęs M.Grigonis – 43:33.

Antroji rungtynių dalis žalgiriečiams prasidėjo labai prastai, nes varžovai spurtavo ir priartėjo – 43:41. Po M.Schillerio minutės pertraukėlės dar vieną tritaškį pataikė M.Grigonis, metimu iš vidutinio nuotolio pasižymėjo T.Walkupas, N.Hayesas pataikė iš po krepšio, bet varžovai išlygino rezultatą – 50:50. Taškų badą nutraukė tolimas Artūro Milaknio metimas, netaiklų Roko Jokubaičio metimą pataisė P.Jankūnas, o Augustine‘as Rubitas pelnė penkis taškus iš eilės ir kauniečiai vėl įgijo dviženklį pranašumą – 60:50.

Pirmoje ketvirtojo kėlinio pusėje aštuonis taškus surinko R.Jokubaitis, o L.Lekavičius pridėjo du – 70:60. Dar du taškus pelnė R.Jokubaitis, N.Hayesas pridėjo dvitaškį su varžovo pražanga, o A.Rubitas pataikė vieną baudos metimą – 76:67. Savo šeštą tritaškį pataikė M.Grigonis, du baudų metimus sumetė A.Rubitas ir žalgiriečiai iškovojo pergalę rezultatu 81:69.

„Žalgiris“: M.Grigonis 24 (6 atk. kam.), N.Hayesas 14, R.Jokubaitis 10, J.Lauvergne 8 (8 atk. kam.), A.Rubitas 8 (8 atk. kam.), T.Walkupas 5 (8 rez. perd.), L.Lekavičius 5, P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), A.Milaknis 3, M.Gebenas 0.

„Panathinaikos“: N.Nedovičius 12 (4 rez. perd.), I.Papapetrou 10 (4 rez. perd.), G.Papagiannis 10 (11 atk. kam.), S.Mackas 10.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder