Prieš šventes - "Šanso" ir "Vakarų ekspreso" dovanos

Prieš šventes - "Šanso" ir "Vakarų ekspreso" dovanos

Daugiau nei dešimtmetį neįgaliesiems ir senjorams savo sporto klube "Šansas" nemokamai leidžiantis treniruotis klaipėdietis Arūnas Jocys tradiciškai prieš didžiąsias žiemos šventes apdovanojo aktyviausius klaipėdiečius. Prie šios akcijos prisijungė ir dienraštis "Vakarų ekspresas", įsteigęs vertingų prizų.

Šiemet į šią akciją įsijungė rekordinis senjorų ir neįgaliųjų būrys - iš viso arti 200: apie 160 klaipėdiečių ir dar kelios dešimtys Klaipėdos rajono atstovų. Jie du mėnesius be jokio užmokesčio mėgavosi treniruoklių sale, erdviomis drabužinėmis ir dušais, žaidė stalo tenisą, galėjo lankytis saunoje.

"Arūnas Jocys - žmogus, turintis didelę širdį. Mums, gyvenantiems gana varganai, tokios nemokamos treniruotės - puikiausia kalėdinė dovana. Mes ne tik sportuojame, bet ir pabendraujame, pasidalijame savo džiaugsmais, kartu linksmai leidžiame laisvalaikį", - "Vakarų ekspresui" sakė akcijos dalyviai.

TRIJULĖ. Arūnas Jocys (viduryje) su Kalėdų Seneliu ir Snieguole neįgaliesiems ir senjorams surengė linksmą šventę.

Vakar į sporto klubą "Šansas" buvo sukviesti akcijos dalyviai, atvyko Kalėdų Senelis su Snieguole ir aktyviausiems išdalijo vertingas dovanas. Prie jų kraičio prisidėjo ir "Vakarų ekspresas", šešiems aktyviausiems senjorams ir neįgaliesiems padovanojęs dienraščio prenumeratą ir 2018 metų kalendorius.

Aktyviausi senjorai - Rasuolė Melynavičienė, Zina Vlasova, Alfonsas Bielskis, aktyviausi neįgalieji - Evaldas Pocevičius, Alina Jonušaitė, Vandutė Diktanienė bei aktyviausia šeima - Birutė ir Petras Augustai.

Renginio metu įspūdingą šou programą - ekspresyvų šokį - surengė ir daug senjorų ovacijų sulaukė šioje akcijoje jau ne pirmus metus dalyvaujantys neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" atstovai.

Tiek senjorai, tiek neįgalieji nuoširdžiai, kai kurie net su džiaugsmo ašaromis akyse, su Kalėdų Seneliu šoko, dainavo. Vėliau visi kartu sėdo prie vaišėmis nukrauto stalo.

[CITATA]

"Smagu žiūrėti, kaip aktyviai neįgalieji ir senjorai lanko treniruotes. Mes išties turėtume daug ko pasimokyti iš neįgaliųjų, jų požiūrio į gyvenimą, užsispyrimo ir tvirto charakterio. Kai jiems skaudą koją, jie nesiguodžia, o eina ir sportuoja, kai skaudą širdį - vis tiek sportuoja. Dažnai mes, sveiki žmonės, skundžiamės ir verkšlename dėl smulkmenų, o aplink nematome gražių dalykų. Neįgalieji ir jų požiūris į gyvenimą mane privertė į viską pažvelgti kitomis akimis ir mėgautis menkiausiomis gyvenimo smulkmenomis. Iš mūsų akcijose dalyvaujančių senjorų ir neįgaliųjų tiesiog trykšta nuoširdumas ir šviesa", - pabrėžė akcijos iniciatorius A. Jocys.

Jis akcentavo ir tai, kad neturi būti jokios prarajos tarp žmonių, nesvarbu, ar esi jaunas ir sveikas, ar senas, ar neįgalus.

PASIRODYMAS. Renginio metu įspūdingą šou programą surengė ir daug senjorų ovacijų sulaukė šioje akcijoje jau ne pirmus metus dalyvaujantys neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" atstovai.

"Visi privalome būti lygūs. Man malonu matyti, kaip žmonės per trumpą laiką sugeba tapti gerokai žvalesni ir tvirtesni. Žmonių padėka ir džiaugsmas mane tik dar labiau įkvepia siekti užsibrėžtų tikslų", - sakė jis.

Senjorai ir neįgalieji teigė, kad sportuodami pamiršta visas bėdas ir ligas.

"Sportas išlygina mūsų raukšles ne tik veide, bet ir širdyse. Jūsų sporto salėje nebūna jokių kalbų apie skausmą, nelaimes ar panašius dalykus, tiesiog mūsų veiduose nuolat švyti šypsenos. Juk sportas - vaistas nuo visų ligų. Kuo mes būsime aktyvesni ir gyvensime pagal sveikos gyvensenos principus, tuo mums reikės mažiau vaistų, rečiau lankysimės pas medikus ir valstybė net sutaupys lėšų", - džiaugėsi senjorai.

Tai jau toli gražu ne pirmoji A. Jocio akcija - jis anksčiau organizavo nemokamus masažo ir jogos užsiėmimus Klaipėdos gyventojams. Nemokamus jogos užsiėmimus ne kartą vedė daktaras iš Indijos Sonahviras Sainghas (Sonahvir Singh).

A. Jocio darbai neliko nepastebėti - 2007 metais A. Jocys pelnė "Vakarų ekspreso" konkurso "Metų klaipėdietis" titulą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder